Chevrolet corvette bo bližje Evropejcem

Nedelja, 07 Marec 2010

Med Chevroletovo tiskovno konferenco na 80. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi je podpredsednik družbe GM Bob Lutz napovedal, da bo legendarni športni avtomobil Corvette tudi v prihodnje na voljo evropskim kupcem in bolj celovito vključen v Chevroletovo ponudbo v Evropi.

»Poleg nekaterih obstoječih distributerjev, ki so izjemno uspešni pri ustvarjanju zveste in navdušene baze kupcev ter izvajanju storitev zanje, bo naša prodajna mreža vključevala tudi izbrane Chevroletove prodajne salone v Evropi,« je povedal Lutz.

Chevrolet Corvette je športni avtomobil z najdaljšo zgodovino izdelave in prodaje. Od prve predstavitve na trgu leta 1953 je ta legendarna ameriška ikona sanjski avtomobil veš generacij navdušencev. Leta 2005 je Chevrolet predstavil šesto generacijo Corvette. Kasneje smo programu dodali visokozmogljive različice, kot sta Corvette Z06 in Corvette ZR1. Današnji obiskovalci avtomobilskega sejma v Ženevi si lahko na Chevroletovi stojnici v hali 2 ogledajo Corvette Grand Sport – še eno ime z bogato zgodovino.

»Zelo ponosni smo, da se lahko pohvalimo z najbolj prepoznavnim Chevroletom vseh časov,« je povedal Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor Chevrolet Europe. »Tako kot kupci po vsem svetu si bodo odslej evropski kupci avtomobilov lahko ogledali Corvette med ostalimi vozili Chevroletovega programa.«

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana