V Slovenijo prihaja petvratni chevrolet cruze

Petek, 01 Julij 2011
Chevrolet je objavil, da se bo prodaja petvratnega modela Cruze pri nas pričela v juliju. V segmentu kompaktnih vozil naj bi Chevrolet s tem modelom ponujal še posebej ugodno razmerje med vrednostjo in ceno, saj bo že v serijski opremi cruze dobro založen.



S prihodom petvratnega cruza bo Chevrolet zastopan v zahtevnem evropskem segmentu kompaktnih avtomobilov. Petvratni cruze bo kupcem ponudil slog in vsestranskost petvratnega avtomobila, hkrati pa ohranil vse značilnosti štirivratnega modela, ki je lani v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC) osvojil konstruktorsko zmago in zmago med dirkači.

Na naš trg bo petvratni cruze vstopil z dvema bencinskima in enim dizelskim motorjem ter z garancijo, ki velja tri leta oziroma 100.000 prevoženih km. Cruze se hvali s petimi zvezdicami na preizkusnih trčenjih in nadpovprečno prostornostjo, saj ponuja v osnovi 413 litrov prtljažnega prostora, s podrto zadnjo klopjo pa 883 litrov. Kupci bodo lahko izbirali med tremi stopnjami opreme in vmesnimi nivoji (LS plus, LT, LT plus, LT champion, LTZ, LTZ plus, LTZ champion). Osnovni model, LS plus ima serijsko vgrajeno klimatsko napravo, ESP, 6 zračnih blazin, potovalni računalnik, daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik sprednjih in zadnjih stekel, žaromete s funkcijo »Pokaži mi pot«, zunanja ogledala z električnim pomikom in ogrevanjem ter kakovosten radio s CD-predvajalnikom in AUX priključkom. V Sloveniji bo na voljo že za 10.990 EUR.



Chevroletov direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo, Andy Higgins, meni: »Petvratna različica cruza je zelo pomemben dodatek naši ponudbi avtomobilov, saj naši znamki odpira vrata do številnih novih priložnosti in kupcev. Zanimiv je za maloprodajo zasebnim uporabnikom, hkrati pa bo poskusil utrditi tudi Chevroletov položaj med podjetji, ki potrebujejo službena vozila. Z orlandom in novo captivo ter z novim aveom, ki je na ceste zapeljal v juniju, imamo zelo konkurenčno in pestro ponudbo, ki je zanimiva tako za upravitelje in uporabnike voznih parkov kot za kupce v maloprodaji. Novi petvratni Cruze se odlikuje po obliki, odzivnem upravljanju, varnosti, zanesljivosti in izjemnem razmerju med vrednostjo in ceno, zato je ključni element Chevroletovega načrta za rast.«