Znane so prve cene za chevrolet volta

Sobota, 05 Marec 2011
Chevrolet je na avtomobilskem salonu v Ženevi objavil ceno električnega vozila s podaljšanim dosegom Chevroleta Volta. Hkrati so potrdili tudi garancijo na baterijo in pogonski sklop, ki znaša 160.000 kilometrov oziroma 8 let.Chevrolet volt, prvo električno vozilo s podaljšanim dosegom, ki je za svoje delovanje prejel že kar nekaj nagrad, bo v Nemčiji na voljo za 41.950 € (DDV vključen). Podobne cene bodo tudi na ostalih evropskih trgih. Tako evropski kot ameriški kupci bodo imeli na voljo osem letno oz. 160.000 km garancijo na pogonski sklop Voltec in napredno litij-ionsko baterijo. V avtomobilski industriji je to najdaljša in najobsežnejša garancija za baterijo električnega vozila.

Chevrolet volt je ustvarjen kot edino vozilo v gospodinjstvu. Je prvo električno vozilo s podaljšanim dosegom s štirimi sedeži, ki prevozi od 40 do 80 kilometrov izključno na električni pogon, s pomočjo majhnega bencinskega generatorja pa prevozi skupno do 600 kilometrov. Zahvaljujoč takojšnjemu navoru 386 Nm potrebuje volt le devet sekund, da pospeši od 0 do 100 km/h in doseže najvišjo hitrost 161 km /h. Za polnitev baterije potrebujete navadno 230-V vtičnico, kakršna je v uporabi v vsakem gospodinjstvu. Polnjenje traja od 2 do 3 ure. Volt je opremljen s sodobnimi varnostnimi funkcijami in s standardno opremo, značilno za vozila višjega razreda, vključujoč usnjene sedeže.

Od decembra 2010 je volt naprodaj na sedmih trgih v ZDA (Kalifornija, Connecticut, Michigan, New Jersey, New York, Texas in Washington). Zaradi visokega povpraševanja se bo prodaja volta do konca 2011 razširila na vse zvezne države ZDA. K evropskim pooblaščenim trgovcem pa se bo volt pripeljal v novembru 2011, torej ravno v času Chevroletovega 100. rojstnega dne. Chevrolet načrtuje proizvodnjo 10.000 Voltov v letu 2011 in dodatnih 45.000 v letu 2012. Chevrolet volt se izdeluje v GM-ovi tovarni Hamtramck v Detroitu, Michigan, ZDA. Prav tako se v Michiganu izdeluje litij-ionska baterija, in sicer v GM-ovi tovarni Brownstone Township.

»Prepričani smo, da je Volt trenutno najboljša izbira za brezskrbno električno vožnjo« je povedal Wayne Brannon, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe. »Cena Volta v Evropi je skladna z ameriško, z upoštevanjem menjalnega tečaja ter stroškov transporta, carine in homologacije.«