Chevrolet osvežuje ponudbo vozil in opreme

Četrtek, 15 Avgust 2013

Chevrolet bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil vrsto novih izboljšav na področjih priročnosti in varnosti svoje ponudbe vozil. Med predstavitvami nove oblike modelov je tudi nova različica Spark Bubble, ki bo še več strank prepričala, da postanejo privrženci najbolj priljubljenega Chevroletovega modela v Evropi.

Thomas Sedran, predsednik in direktor družbe Chevrolet Europe, je povedal: »Letos uvajamo nove radie, povezane s sistemom Chevrolet MyLink, več funkcij za varnost in udobje ter nove motorje z nižjo stopnjo izpustov, na primer 1,7-litrski dizelski motor modela Chevrolet Cruze, ki na km ustvari 99 g izpusta CO2«.

Različica Spark Bubble nudi več priročnosti in privlačen videz
Na izbranih evropskih trgih lahko stranke naročijo spark bubble, posebno različico priljubljenega mestnega avtomobila. Bubble se ponaša s športnim odbijačem, bočnimi pragovi, 15-palčnimi belimi litimi platišči ter živahnimi belimi ali rožnatimi nalepkami na sprednjih blatnikih. Sredinska konzola in vložki so bili oblikovani tako, da se ujemajo z zabavnim barvnim vzorcem zunanjosti. Sedeži so iz umetnega usnja. V notranjosti imajo novo podobo sklop merilnikov in okrasni elementi. Serijski so radio s CD/USB/bluetooth, upravljanje na volanu in sistem ESC.

Chevrolet aveo je pridobil vzvratno kamero
Chevrolet aveo z radiem, ki omogoča povezavo Chevrolet MyLink, bo imel poslej standardno vgrajeno vzvratno kamero s prikazom na 7-palčnem zaslonu na dotik. Višji razredi opreme modela Chevrolet Aveo bodo imeli na zunanjih ogledalih nameščene LED smernike.

Cruze z novim radiem MyLink, več pogonskimi sklopi in novo varnostno funkcijo
Cruze bo, poleg obstoječega radia s sistemom Chevrolet MyLink, v višjih razredih opreme na voljo z novim radiem MyLink, ki uporablja zaslonske menije z ikonami. Radio je opremljen z vgrajenim navigacijskim sistemom, CD-predvajalnikom, glasovnim prepoznavanjem in tehnologijo za tvorjenje govora iz besedila. Oba radia bo mogoče posodobiti, ko bodo na voljo nova sistemska programska oprema in aplikacije.

Od te jeseni dalje bodo lahko kupci izbirali med tremi bencinskimi motorji, ki bodo na voljo na vseh različicah modela Cruze – 1,4-litrskim motorjem s turbopolnilnikom (140 KM/103 kW), 1,6-litrskim motorjem (124 KM/91 kW) in 1,8-litrskim motorjem (141 KM/104 kW). Ponudbo dizelskih motorjev, ki jo trenutno sestavljata 1,7-litrski motor (130 KM/ 96 kW) in 2,0-litrski motor (163 KM/120 kW), bo dopolnila različica 1,7-litrskega dizelskega motorja z močjo 110 KM (81 kW). Slednji ustvarja najmanjšo stopnjo ogljičnega odtisa – le 99 g CO2 na km – od vseh motorjev, ki so na voljo za cruza.
Pri višjih razredih opreme model Cruze uvaja opozorilo za bočni slepi kot, varnostno funkcijo, ki s pomočjo radarja zazna približujoča se vozila v bočnem slepem kotu.

Chevrolet orlando se ponaša z naprednim sistemom za pomoč pri parkiranju
Z novim modelskim letom bo tudi chevrolet orlando na voljo z opozorilom za bočni slepi kot in pri višjih razredih opreme tudi s pol-samodejnim sistemom za pomoč pri parkiranju. Sistem pri nizki hitrosti prepozna ustrezna vzporedna parkirna mesta in voznika usmerja pri krmiljenju vozila. V orlandu bo serijski boljši radio s sistemom Chevrolet MyLink, kot smo ga omenili pri cruzu, v boljših paketih opreme bo vseboval tudi vzvratno kamero. Za drugo vrsto sedežev bo moč naročiti ogrevanje.

Spremembe zunanjosti vključujejo LED-smernike na zunanjih vzvratnih ogledalih ter nove 16-palčne pokrove koles in 17- ter 18-palčna platišča iz lahke zlitine. Pod pokrovom je Orlandov preizkušeni 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, ki je odslej na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Malibu na dizelski pogon je učinkovitejši
Chevroletovi prodajni saloni po Evropi so začeli prodajati nadgrajeno različico Malibuja z 2,0-litrskim dizelskim motorjem.  Različica z ročnim menjalnikom je opremljena s standardno nameščenim sistemom Start/Stop ter pri vožnji v kombiniranem ciklu porabi manj goriva, in sicer 4,7 litra na 100 km. Izpust CO2 znaša 125 g na km. Dodatne izboljšave vključujejo vzvratno kamero pri višjih razredih opreme ter utripanje smernikov pri zaustavljanju v sili.

Trax s prednjim pogonom in motorjem 1,4 turbo
Chevrolet trax z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom bo od te jeseni na voljo s prednjim pogonom in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Povprečna poraba goriva naj bi bila 6 litrov, s pomočjo sistema Start/Stop, kar pomeni 139 g emisij CO2 na km. Za to različico pogonskega sklopa je na voljo tudi samodejni menjalnik.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper