Chevrolet in Cadillac za Evropo bo vodil dr. Thomas Sedran

Sobota, 06 Julij 2013

Dr. Thomas Sedran (48) je bil imenovan za predsednika in izvršnega direktorja znamk Chevrolet in Cadillac za Evropo. Položaj bo prevzel 1. julija 2013. Thomas Sedran je bil od 1. aprila 2012 član upravnega odbora znamke Opel/Vauxhall, odgovoren za razvoj poslovanja in strategijo družbe.

»Z več kot 20-letnimi izkušnjami v avtomobilski industriji bo Thomas ključno prispeval k razvoju poslovanja in dolgoročni strategiji znamk Chevrolet in Cadillac v Evropi,« pravi Tim Lee, podpredsednik za globalno proizvodnjo pri družbi GM in predsednik mednarodnega poslovanja. »Zahvaljujemo se mu za odlično delo za znamko Opel/Vauxhall in za prevzem vodenja znamk v Chevrolet in Cadillac v Evropi.

Thomas Sedran je povedal: » veseljem sem sprejel vodenje znamenitih znamk Chevrolet in Cadillac družbe GM v Evropi. Chevrolet je v zadnjih treh letih predstavil 15 novih in posodobljenih modelov. Z nedavno uvedbo modela Trax in prihajajočim modelom Corvette Stingray ima Chevrolet enega najbolj svežih portfeljev v avtomobilski industriji. Cadillac vstopa v nove segmente, model ATS pa nam nudi priložnost pridobivanja novih kupcev znamke.«

Sedran bo nadomestil Susan Docherty, ki se je po 27 letih službe v družbi General Motors odločila, da jo zapusti, da bi se lahko posvetila družini.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper