Chevrolet in Opel v letu 2006 z največ novostmi doslej

Četrtek, 11 Januar 2007

General Motors je s svojima znamkama Chevrolet in Opel, ki ju zastopa v Sloveniji, v letu 2006 predstavil največ novosti do sedaj. Chevrolet je začel s prodajo treh novih modelov – Aveom, Epico in Captivo, Opel pa kar s petimi – prenovljeno Merivo, Astro TwinTop, družino OPC, ki jo sestavljajo Astra, Meriva, Vectra in Zafira, novo Corso ter prenovljenim Vivarom. Tako Chevrolet kot Opel sta med osebnimi vozili uspela zadržati mesti iz leta 2005, kar pomeni za Opel tretje in Chevrolet enajsto mesto..

Oplu je uspelo registrirati nekaj več kot 5.000 osebnih vozil in doseči 8,57% tržni delež, kar je sicer nekoliko manj kot v letu 2005, razlog pa je predvsem v zamenjavi glavnega modela ob koncu leta. Nova Corsa je namreč zagledala luč oktobra, naročila zanjo pa od takrat presegajo vsa pričakovanja. Model, katerega prodaja se je v primerjavi z letom 2005 največ povečala, je Zafira in sicer za kar 70 odstotkov (273:464).

Pri lahkih gospodarskih vozilih pa je Oplu v primerjavi z lanskim letom uspelo povečati tako število prodanih vozil (413:475), kot tudi tržni delež (6,07%:7,27%) predvsem zaradi zelo uspešne prodaje modela Vivaro (272:406), ki je leto končal na prvem mestu v svojem segmentu.

Chevrolet je v letu 2006 prodal skoraj 1.500 vozil in dosegel 2,5-odstotni tržni delež. Nekoliko je padla prodaja Avea, modela nižjega srednjega razreda, povečala pa se je prodaja Sparka. Uspešno se je začela prodaja novinca v segmentu športnih terencev Captive, saj je prodaja 53 vozil od začetka prodaje v mesecu oktobru izpolnila napovedi in pričakovanja.

Tudi v letu 2007 lahko pri obeh znamkah pričakujemo kar nekaj novosti. Chevroletovo paleto vozil bodo predvsem dopolnili zmogljivi dizelski motorji. Najprej bo 2,0-litrski dizelski motor z močjo 150 KM v marcu dobila Epica, aprila ji bo sledil Lacetti z dizelskim motorjem z enako prostornino in 120 KM, Captivin prav tako 2,0-litrski motor z močjo 150KM pa bo dobil še različico s 127 KM.

Z novimi modeli bo bogatejši tudi Opel. V marcu se bo pričela prodaja prenovljene lanske največje Oplove uspešnice Astre, od aprila do septembra pa ji bodo sledili nova Antara (april), Corsa OPC (maj), GT (junij) ter na koncu še Astra v limuzinski izvedbi (september).

Tako Chevrolet kot Opel začenjata leto 2007 z zelo mlado paleto vozil, saj je večina nosilnih modelov pred kratkim doživela prenovo ali pa bo prenovljena še v začetku leta. Zato so tudi napovedi za leto 2007 optimistične in sicer nameravata obe znamki zadržati svoji mesti na slovenskem trgu.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana