Chevrolet malibu je pripravljen za premierno predstavitev

Sobota, 02 April 2011
Novi chevrolet malibu bo premostil razlike med časovnimi pasovi in kulturami sveta, saj ga bo družba Chevrolet hkrati predstavila na šanghajskem avtomobilskem sejmu in Chevroletovi strani socialnega omrežja Facebook. Malibu za leto 2013 je že osma generacija uspešnega modela, ki je bil prvič predstavljen leta 1964.



Avtomobilska znamka Chevrolet bo 18. aprila ob 2.30 po srednjeevropskem času na naslovu http://www.facebook.com/chevrolet v živo predstavila novi model Malibu. Kupcbodo lahko med predstavitvijo objavili svoja vprašanja na Twitterjevem naslovu #MalibuReveal ali Chevroletovi strani na  Facebooku, v zavihku 'Malibu'. Po spletni predstavitvi vozila bodo na izbrana vprašanja v živo odgovarjali predstavniki zmanke Chevrolet. Ura spletne predstavitve sovpada s premierno predstavitvijo novega vozila Malibu v Šanghaju 19. aprila. Novi Malibu bo predstavljen tudi na mednarodnem avtomobilskem sejmu v New Yorku, ki bo za javnost odprt od 23. aprila do 1. maja.

»Novi malibu bo ta cenjeni Chevroletov model popeljal v svet in ga predstavil novemu občinstvu,« pravi Susan Docherty, podpredsednica za prodajo, trženje in poprodajo GMIO. »Malibu je bil ustvarjen popolnoma na novo, da bi ustrezal potrebam kupcev po vsem svetu, ne glede na to, kje ga bodo kupili – v Severni ali Južni Ameriki, Evropi, Aziji, Afriki ali Avstraliji

Malibu bo po vsem svetu na voljo z varčnimi in močnimi štirivaljnimi motorji in šeststopenjskimi menjalniki. Malibu je oblikovan primerno za nastop na vseh svetovnih trgih in je hkrati prvo Chevroletovo vozilo srednje velikosti, ki bo naprodaj po vsem svetu. Na voljo bo v skoraj 100 državah na šestih celinah, izdelovali pa ga bodo v več obratih, vključno z obratom na Kitajskem in dvema obratoma v ZDA. Malibu je bil lani najbolj prodajano vozilo znamke Chevrolet (in družbe GM) v ZDA, saj je bilo prodanih skoraj 200.000 vozil. Prejel je največ nagrad med Chevroletovimi vozili v ZDA, saj je od leta 2008 je prejel kar 40 nagrad avtomobilske panoge. Malibu je bil edini avtomobil srednje velikosti, ki je v zadnjih treh letih – leta 2011, 2010 in 2009 – prejel nagrado revije Consumers Digest za »najboljši nakup« avtomobila. Poleg tega so ga na Zavarovalniškem inštitutu za varnost na avtocestah zadnji dve leti nagradili z nazivom »najvarnejše vozilo«.

Z novim Malibujem Chevrolet nadaljuje z utrjevanjem položaja na svetovnih trgih. Največja znamka družbe General Motors v tem letu uvaja globalno družino varčnih vozil, ki vključuje modele Cruze, Volt, Sonic/Aveo, Spark in Malibu. Novi avtomobili konkurirajo v štirih največjih svetovnih avtomobilskih segmentih, v katerih je bilo v letu 2010 prodanih 54 odstotkov vseh vozil, ki ne sodijo med luksuzna.