Chevrolet nagradil balkanske ritme in letece iskrice

Četrtek, 15 Julij 2010

Mednarodna žirija je 19. junija izbrala zmagovalce 4. natečaja Young Creative Chevrolet v belgijskem mestu Zolder. Zmagovalni posamični in skupinski projekti prihajajo iz Avstrije (Glasba), Francije (Moda in video), Portugalske (Vizualne umetnosti) in Velike Britanije (Fotografija).

Udarni balkanski ritmi, animirani mestni pejsaži in navihani dizajni so navdušili evropsko žirijo. Direktor digitalnih studiev Endemol U. K. Pasa Mustafa je povedal, da je »bilo v projekte očitno vloženega veliko truda« in da je žirijo čakalo veliko dela zaradi »obsežnega nabora zelo ustvarjalnih in izjemnih rezultatov«.

Na četrti letni natečaj Young Creative Chevrolet se je prijavilo doslej največje število tekmovalcev iz 20 držav iz vse Evrope, skupaj 135 šol za uporabno umetnost. Mednarodna žirija, ki so jo sestavljali predstavniki raznolikih podjetij (med drugim RIDE snowboards, Endemol in Lipsy), je pod drobnogled vzela 8 videoprojektov, 9 fotografskih projektov, 13 projektov iz upodabljajoče umetnosti ter 11 modnih in 6 glasbenih projektov. Žiriji se je pridružil predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe Wayne Brannon, ki so ga umetniške interpretacije znamke Chevrolet prevzele. Kot vodja vnetih razprav je povedal: »Zaradi tolikšnega števila izjemnih projektov so bile odločitve resnično težke.«

Zmagovalci bodo imeli priložnost, da s člani žirije tesno sodelujejo na njihovih področjih in tako pridobijo »izkušnje tudi za kulisami«. 29. septembra bodo študenti na slovesni podelitvi prejeli simbolne in denarne nagrade.

Vseevropski natečaj za študente uporabne umetnosti »Young Creative Chevrolet« vsako leto od 2007 dalje organizira družba Chevrolet Europe na različnih področjih umetnosti (2010: moda, glasba, fotografija, video in vizualne umetnosti). S tem projektom želi Chevrolet podpirati ustvarjalnost in mlade umetnike na začetku njihove poti.

EVROPSKI ZMAGOVALCI LETA 2010

VIZUALNE UMETNOSTI
Opis: Naj letijo iskre!
Preoblikujte zunanjost avtomobila Chevrolet Spark tako, da bo ta izkazoval energijo avtomobila in uročil množice. Naj Chevrolet Spark zaneti vašo domišljijo pri oblikovanju grafike za zunanjost avtomobila. Tema v tej disciplini je Spark, katerega podoba naj dopolnjuje urbano zasnovo avtomobila. Namesto običajnega »simpatičnega in ljubkovalnega« pristopa je Spark malo bolj agresiven, vihrav, pripravljen na napad, kar se mora odražati tudi v dizajnu. Avtomobil z zmagovalno podobo bo predstavljen kot vodilni avtomobil na dirki World Touring Car Championship (WTCC).

1. nagrada

José Rocha
Šola: ESTG-IPVC, Viana do Castelo, Portugalska

Komentar žirije:
»Ta projekt je zmagal, ker je živahen in agresiven.Veliko bolj kot drugi izraža dinamičnost in zelo dobro predstavlja gibanje.«

2. nagrada

Toms Burans
Šola: Janis Rozentals Riga Art Highschool, Riga, Latvija

Komentar žirije:
»Ta projekt dobro odseva mesto in urbanost.Črte in barve so uporabljene zelo premišljeno.«

 

PR Chevrolet Marketing