Chevrolet pripravlja službe za pomoč na e-mobilnost

Ponedeljek, 07 Junij 2010

V počastitev ameriškega državnega meseca varnosti je Chevrolet v sodelovanju z družbo OnStar in vodilnimi državnimi organizacijami za pomoč v sili objavil prvi program usposabljanja na področju tehnologije električnih vozil, ki ga financira izdelovalec avtomobilov.

»Mislimo, da je ta program usposabljanja pomemben za izvajalce pomoči v sili, saj jim bo pomagal pri razumevanju delovanja električnih vozil v primeru nesreče ali drugih izrednih okoliščin,« je povedala Carmen Benavides, direktorica za področje varnosti pri družbi Chevrolet. »Skupina, ki jo sestavljajo predstavniki družb Chevrolet in OnStar ter organizacij za pomoč v sili, je prevzela pobudo na področju varnosti pri uvajanju električnih vozil in drugih naprednih tehnologij v prometu.«

V zadnjih nekaj mesecih je Chevrolet s predstavniki služb za pomoč v sili ameriških organizacij s področja varnosti sodeloval pri razvoju izobraževalnih gradiv, ki bodo na voljo gasilcem, policiji in centrom za pomoč v sili po vsej državi.

Izobraževalno gradivo med drugim vsebuje animirani film in ilustracije Chevroleta Volt, na katerih so med drugim prikazana mesta, ki so izdelana iz jekla visoke trdnosti, predvidena mesta za rezanje karoserije pri reševanju, oznake služb za pomoč v sili, ročno stikalo za izklop napajanja in druge podrobnosti.

Junija se začnejo prva usposabljanja, ki bodo potekala na konferencah gasilcev v Chicagu, Houstonu in Indianapolisu. V nadaljevanju leta bo Chevrolet organiziral usposabljanja za službe za pomoč v sili v Voltovih prodajnih salonih v San Franciscu, Los Angelesu, Detroitu, Washingtonu in drugje. Za vse, ki se usposabljanj ne bodo mogli udeležiti, bodo gradiva objavljena na posebnem spletišču.

Aktivne in pasivne varnostne funkcije Chevroleta Volt

Varnostne funkcije Chevroleta Volt vključujejo sistem za preprečevanje blokiranja koles pri zaviranju, elektronsko krmiljenje podvozja Stabilitrak in nadzor zdrsavanja pogonskih koles. Dodatne funkcije za preprečevanje trčenj vključujejo dnevne luči in podporo za prostoročno telefoniranje prek sistemov OnStar in Bluetooth. Zaradi zmanjšanja nevarnosti poškodb pri trčenju je Volt opremljen z ogrodjem varnostne kletke, s tipali, z območjem za absorpcijo udarcev, osmimi zračnimi blazinami in varnostnimi pasovi. V ZDA bo Chevrolet Volt opremljen z dodatnim OnStarovim sistemom zaščite v primeru trčenja, ki bo ob nekaterih vrstah trčenj s pomočjo v vozilu vgrajenih tipal samodejno obvestil svetovalca družbe OnStar, ki bo vzpostavil neposredno povezavo z vozilom in bo lahko po potrebi na mesto nesreče poslal službo za pomoč v sili.

V razvojnem oddelku vozila Chevrolet Volt so izvedli že več kot 50 preskusov s trčenji pri različnih hitrostih in pod različnimi koti, vključno s čelnimi, zadnjimi in bočnimi udarci ter prevračanjem vozila. Da bi dosegli najboljše varnostne lastnosti v razredu, je v ogrodju avtomobila precejšen delež jekla z visoko trdnostjo.

V zadnjih nekaj letih si Chevrolet prizadeva ameriško tržišče pripraviti na avtomobile, kakršen je Volt. Od leta 2007, ko je bil predstavljen proizvodni program avtomobila Volt, se je Chevrolet z namenom zagotavljanja široke uporabe električnih vozil povezal z ameriškimi raziskovalnimi ustanovami s področja raziskav električne energije, desetimi velikimi dobavitelji električne energije z vseh koncev ZDA, s številnimi lokalnimi upravnimi organi, z vladnimi predstavniki iz različnih držav ter z deležniki iz mest na najpomembnejših trgih.

 

 

Povzeto po PR sporočilu Chevrolet Marketing