Chevrolet Slovenija beleži izjemno uspešen mesec november

Sreda, 09 December 2009

Chevrolet se je v mesecu novembru uvrstil v petnajsterico najbolj prodajanih znamk, s kar 217-odstotno rastjo prodaje v primerjavi z novembrom 2008. Chevrolet je med pomembnejšimi znamkami na trgu v novembru zabeležil največji porast prodaje v primerjavi z novembrom 2008 (tržni delež povečan za 2,7 odstotne točke), s tem pa dosega Chevrolet v prvih enajstih mesecih letos skoraj desetodstotno rast. Hkrati se je Chevrolet v obdobju od januarja do novembra povzpel iz 18. (2008) na 13. (2009) mesto po številu prodanih oziroma registriranih novih avtomobilov.

V Chevrolet Slovenija smo v mesecu novembru interno zastavljene novembrske rezultate celo presegli, in to pri nižjem skupnem trgu od pričakovanega. Rezultat, ki smo ga dosegli v novembru, je nadaljevanje porasta prodaje že iz septembra in oktobra, za katero predvidevamo, da se bo obdržala oziroma nadaljevala tudi v decembru in v naslednjih mesecih.  

Čuti se že večja osredotočenost na znamko tako pri naših pooblaščenih Chevrolet partnerjih kot tudi pri Chevroletovem kolektivu.

V tem obdobju smo imeli tudi povečano zanimanje za Aveo, posebej za petvratno različico.

Čestitke za rezultat v naši zadnji prodaji gredo seveda tudi inženirjem in oblikovalcem modela Chevrolet Cruze. Oblika notranjosti in karoserije, vozne lastnosti in splošen vtis je enostavno izjemen, seveda ob konkurenčni ceni tega produkta. Kombinacija obojega sodi v vrh razreda kot najboljša izbira za kupčev denar, zato je in bo Chevrolet Cruze tako uspešen model.

Po EuroNCAP je Cruze osvojil 79 točk od 100, kar ga uvršča v razred najvarnejših modelov osebnih avtomobilov. Cruze je prejel maksimalnih 16 točk za oceno varnosti pri testu čelnega trka ter maksimalnih 8 točk za oceno varnosti v primeru bočnega naleta s premično uničljivo oviro. S tem je postal Cruze prvi osebni avto, ki je osvojil največje možno število točk pri obeh EuroNCAP testiranjih od leta 1997, ko so se tovrstna testiranja začela izvajati. Še vedno pa si moramo zelo prizadevati, da lahko zagotovimo zadostno količino Cruzov, ki jih zahteva povpraševanje (ne samo v Sloveniji).

Boljši rezultat Chevroleta potrjuje tudi splošno domnevo, da se ljudje v težjih ekonomskih razmerah odločajo bolj racionalno in želijo za svoj denar največ, kar pa jim Chevroletovi modeli brez kompromisa pri dizajnu, varnosti in kakovosti izdelave tudi nudijo.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana