Chevrolet umetniško in dobrodelno praznuje 100 let

Sreda, 02 November 2011
3. novembra 1911 je švicarski izseljenec in drzni dirkač Louis Chevrolet skupaj z ameriškim poslovnežem Billyjem Durantom v Detroitu ustanovil podjetje Chevrolet Motor Car Company. Jutri, 100 let kasneje, se v Evropi prične prodaja chevroleta volta, prvega električnega vozila s podaljšanim dosegom. Prav tako bo na ta dan Chevrolet doniral sto avtomobilov dobrodelni organizaciji "SOS otroške vasi" in naročil sodoben kip v rojstnem kraju Louisa Chevroleta.



Hibridni družinski avtomobil Chevrolet Volt bo od četrtka 3. novembra 2011 naprodaj v prodajnih salonih v Belgiji, Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem ter v Švici.

»Letošnje leto smo organizirali vrsto posebnih prireditev, na katerih smo skupaj z našimi kupci, zaposlenimi in poslovnimi partnerji po vsem svetu proslavili dediščino naše znamke. Danes se začenja nova doba osebnih vozil z avtomobilom Volt, ki nadaljuje tradicijo snovanja avtomobilov, ki našim kupcem pomagajo najbolje izkoristiti življenjske priložnosti,« je povedal Wayne Brannon, predsednik in direktor Chevrolet Europe.

100 rojstnodnevnih daril bo zagotovilo mobilnost otrok v stiski

Vseskozi leto praznovanja svoje stoletnice je družba Chevrolet organizirala prireditve, na katerih ni prejemala rojstnodnevnih daril, temveč je otroškim vasem SOS po vsej Evropi, v Uzbekistanu, Južnoafriški republiki, Lesotu in Izraelu podarila že skoraj 100 novih vozil Chevrolet – od mestnega avtomobila Spark, do sedemsedežnega orlanda in športno-terenskega vozila Captiva. 3. novembra bo družba Chevrolet podarila 99. in 100. avtomobil na posebni prireditvi v italijanski otroški vasi, na obrobju Rima.

Chevroletov kip za rojstni kraj ustanovitelja družbe

Chevrolet Europe je v čast svojega soustanovitelja, Louisa Chevroleta, v njegovem rojstnem kraju v Švici, La Chaux-de-Fonds, naročil postavitev kipa v parku Parc de l'Ouest. Izvajalec bo izbran na natečaju, na katerem sodelujejo štiri skupine uglednih umetnikov. Marca 2012 bo zmagovalca natečaja izbrala žirija, v kateri bodo predstavniki kraja Chaux-de-Fonds in družbe Chevrolet ter ameriški ambasador v Švici in Lihtenštajnu in predsednik švicarskega zveznega sveta za umetnost. Kip bo postal stalna znamenitost kraja, ki  mu je UNESCO dodelil status kraja svetovne kulturne dediščine. Obiskovalce bo spominjal na enega njegovih najslavnejših prebivalcev in znamko, ki nosi njegovo ime.