Chevrolet v Sloveniji dosegel rekordno prodajo v 2011

Sreda, 04 Januar 2012
Po statističnih podatkih v Sloveniji registriranih vozil je bilo leto 2011 za Chevrolet izjemno uspešno, saj je povečal svoj tržni delež za 0,15%. Chevrolet tako nadaljuje konstantno rast: po uspešnem skoku iz 18. na 13. mesto v 2009 in nato na 11. mesto v 2010, je znamka Chevrolet stopila še eno mesto višje, in sicer na 10. mesto (tržni delež osebnih vozil, vključno z enodnevnimi registracijami).



V letu 2011 je bilo prodanih 1981 osebnih vozil znamke Chevrolet, kar je 59 več kot v letu 2010, kljub temu, da je skupni trg osebnih vozil upadel za 1,62% (oziroma 965 vozil). Chevrolet je v Sloveniji tako dosegel najboljši rezultat do sedaj, tako po številu prodanih vozil kot po tržnem deležu. Še posebej je bil uspešen december, saj je bilo registriranih kar 188 osebnih vozil, tržni delež Chevroleta v tem mesecu pa je dosegel 5,73%, kar je za skoraj 2 odstotka več kot decembra 2010.

Največ kupcev vozil Chevrolet v Sloveniji se je v letu 2011 odločilo za model Cruze, ki pa je tudi globalno najbolje prodajan model znamke Chevrolet in se, po podatkih Forbes Magazina, uvršča na 9. mesto najbolj prodajanih modelov na svetu (t.j. npr. pred VW Golfa).  

"Ti dosežki, ki so najboljši prodajni rezultati, ki jih je Chevrolet kadarkoli dosegel v Sloveniji, potrjujejo privlačnost in prepričljivost nove generacije avtomobilov Chevrolet ter profesionalnost Chevroletove prodajno-servisne mreže, pri čemer so ti poslovni uspehi v celoti doseženi brez izvoza ali enodnevnih registracij. V letu 2012 se bo ta pozitiven trend za Chevrolet zagotovo utrdil in nadaljeval, saj bomo tudi letos na slovenskem trgu predstavili mnoge nove zanimive Chevroletove modele, kot so npr. limuzina Malibu, športni Chevrolet Camaro, Cruze Station Wagon ter elektricno vozilo Volt," je dejal direktor znamke Chevrolet za Slovenijo, Hrvaško in BIH, Jernej Kolbl.