Chevrolet v Ženevi

Sreda, 10 Februar 2010

Na 80. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi bo Chevrolet na ogled postavil vozila, ki jih bodo kupci v naslednjih nekaj letih videvali v Chevroletovih evropskih prodajnih salonih.

»Za Cruzom v letu 2009 in Sparkom v letu 2010 bomo ob praznovanju stoletnice v letu 2011 v Evropi predstavili še pet vznemirljivih Chevroletov,« je povedal Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor Chevrolet Europe.

V letu 2011 bo Chevrolet predstavil popolnoma nov družinski avtomobil, zasnovan na podlagi razstavnega avtomobila Orlando, in legendarni Chevrolet Camaro v izvedbah coupé in kabriolet.

Zvezda Chevroletove stojnice v sejemski hali 2 bo razstavni avtomobil Aveo RS, ki bo v Evropi predstavljen prvič, svetovno premiero pa je doživel prejšnji mesec na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem sejmu. Razstavni avtomobil, ki ga odlikuje privlačen športni videz, je napoved naslednje generacije Avea. Aveo RS, ki je daljši, širši in prostornejši od trenutne različice Avea, se ponaša z oblikovnimi potezami višjega razreda, tako v notranjosti kot zunaj, in ponuja številne možnosti za prilagajanje osebnemu okusu, ki bodo na voljo za avtomobil naslednje generacije.

Razstavni avtomobil Aveo RS poganja močan 1,4-litrski motor Ecotec s turbopolnilnikom, ki razvije 138 KM (103 kW). Šeststopenjski ročni menjalnik je izdelan tako, da avtomobil zagotavlja živahno izkušnjo vožnje.

»Aveo RS nedvomno dokazuje, da smo v segmentu majhnih avtomobilov pripravljeni narediti velik korak naprej. Novi Aveo, ki bo v Evropo prišel leta 2011, bo popolnoma skladen s privlačnima modeloma Cruze in Spark, ki sta popolnoma nova v kompaktnem razredu oziroma v razredu mini,« je povedal Wayne Brannon.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana