Chevrolet v Ženevi v znamenju 100-letnice

Torek, 15 Februar 2011
Zaradi treh novih modelov, rekordne prodaje v Evropi in praznovanja stoletnice, bo med 3. in 13. marcem na Chevroletovi stojnici na ženevskem avtomobilskem sejmu zelo živahno.

Tako kot na pariškem avtomobilskem sejmu septembra lani bo Chevrolet obiskovalce znova pričakal s ponudbo novih avtomobilov in z zanimivimi zgodbami za novinarje. Glavni dogodki bodo vključevali premierno svetovno predstavitev petvratnega modela Cruze ter premierna evropska predstavitev športnega kabrioleta Camaro in privlačne male limuzine Aveo. Chevroletovo električno vozilo s podaljšanim dosegom, Volt, tokrat ne bo le razstavljeno, temveč bo ta severnoameriški Avtomobil leta v dneh za novinarje in javnost na voljo tudi za kratke poskusne vožnje v okviru Chevroletovih dejavnosti v zelenem paviljonu (Pavillon Vert).



Chevrolet je nedavno objavil podatke o rekordni prodaji 477.000 avtomobilov in rekordnem 2,5-odstotnem tržnem deležu v Evropi v letu 2010, letos pa bo družba izvedla obsežen program dejavnosti v počastitev stoletnice izdelave avtomobilov. Chevrolet na koncu lanskega leta ni slavil le zmage v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC), temveč tudi rekordno prodajo 477.194 vozil v Evropi, s katero je leta 2010 dosegel 2,5-odstotni delež in za 12 odstotkov izboljšal prodajo iz leta 2009.

Vse te dobre novice so odlična popotnica za Chevrolet v letu, ko ta praznuje stoletnico. Družba Chevrolet Motor Company je bila ustanovljena novembra 1911 v mestu Flint v ameriški zvezni državi Michigan. V počastitev tega zgodovinskega dogodka družba pripravlja obsežen program dejavnosti, ki bodo dosegle vrhunec na dan obletnice ustanovitve, ki je 3. novembra. V letu praznovanja stoletnice bo Chevrolet v Evropi predstavil sedem novih modelov: Orlanda, novo Captivo, novega Avea, petvratnega Cruza, Corvette Grand Sport, kabrioleta Camaro Convertible in Volta. Švico, domovino Louisa Chevroleta, bodo uporabili kot poskusno evropsko tržišče za model Volt, ki v ZDA že dosega izjemen uspeh.