Chevrolet volt najprej v Kaliforniji

Torek, 08 December 2009

Na današnji mednarodni prestavitvi avtomobilov v Los Angeles-u je  Chevrolet objavil novico, da bo vozilo na električni pogon Volt z ojačano pogonsko zmogljivostjo na voljo na največjem ameriškem tržišču Kaliforniji konec naslednjega leta, temu pa bodo sledile še preostale vodilne regije.

Chevrolet je v partnerskih odnosih še s tremi kalifornijskimi podjetji, kakor tudi z Inštitutom za raziskavo električne moči (EPRI) kot delom razširjenega, vse-svetovno predstavitvenega in raziskovalnega programa, s katerim seznanja kupce z vozili na električni pogon, posodablja elektrifikacijo vozil ter oblikuje programe o napajanju takšnih vozil, s čimer kupcem utira lažjo pot. General Motors izvaja program vlaganja več kot 30 milijonov ameriških dolarjev v ameriške sklade za oživljanje in re-investiranje s strani Iniciative za elektrifikacijo transporta (Transportation Electrification Initiative), ki jo upravlja ameriško Ministrstvo za energijo.

»Popolnoma razumljivo je, da je kalifornijsko tržišče vodilno tržišče za novi model vozila na električni pogon Volt. Ne samo, da gre za največje avtomobilsko tržišče, temveč so prebivalci Kalifornije poznani tudi kot vodilni v uporabi najnovejših tehnologij,« je povedal Brent Dewar, podpredsednik GM, Global Chevrolet Brand.

Prihod vozila Volt je načrtovan za konec leta 2010. Njegova cena še ni bila javno objavljena. Začetna tržišča, na katerih se bo Volt prvič pojavil, vključno s Kalifornijo, bodo odigrala pomembno vlogo pri presoji pripravljenosti maloprodajnih trgov na uvedbo vozil na električni pogon. GM že sodeluje z vodilnimi podjetji v Severni Ameriki, da bi z njihovo pomočjo ustrezno pripravil vsak regionalni trg za nadaljnji razvoj. Chevrolet bo vozilo Volt pričel dobavljati na evropski trg konec leta 2011. 

Kot del raziskovalnega in predstavitvenega programa, bo Chevrolet udeležencem le-tega dostavil 100 vozil Volt, ki jih bodo lahko vozili dve leti. Poleg tega se bo Chevrolet posluževal telematske tehnologije OnStar za zbiranje podatkov o delovanju vozila in  mnenj voznikov, ki jih bo nadalje posredoval DOE-ju in tako poskušal izboljšati izkušnje voznikov z novo tehnologijo.

Ker je Volt oblikovan tako, da ga lahko polnimo kjerkoli, program vključuje tudi namestitev več kot 500 polnilnih postaj za uporabo v bivalnih okoljih, v službene namene in za javno uporabo. Te postaje bodo služile tudi za pridobivanje novih podatkov o postavitvi, postopku polnjenja vozila ter odzivov neposrednih uporabnikov.

Wayne Brannon, predsednik in generalni direktor Chevrolet Europe je povedal:« Zaradi današnje najave smo zelo vznemirjeni. Podatki in ugotovitve na osnovi dejavnosti in partnerstev v Kaliforniji bodo za nas velikega pomena, saj načrtujemo uvedbo in dobavo vozila Chevrolet tudi na evropsko tržišče.«

Chrevrolet Volt je vozilo na električni pogon, ki še naprej nadaljuje svojo pot. Njegova oblika mu omogoča hitrost vožnje do 60 km na električni pogon brez uporabe goriva in brez emisije izpušnih plinov v ozračje. Ko se Voltova litij-ionska baterija izprazni, se vključi generator, ki omogoča nepretrgoma več kot 500 km poti preden potrebuje ponovno polnjenje oz. zaustavitev zaradi zamenjave akumulatorja.

Volt je še kaj več kot samo njegov napredni pogonski sistem. Poleg tehnologije napajanja povzdiguje Volt na novo raven poosebljenost, odzivnost in vzajemnost.

Volt-ov »Merilec učinkovitosti« povezan z ostalimi digitalnimi instrumenti zagotavlja vozniku pravočasno povratno informacijo o učinkovitosti vožnje. Ogrevalni in hladilni sistem učinkuje na tri možne načine, medtem ko vklop tipke »Green Leaf« omogoča vpogled v pretok moči vozila, polnjenje ter podatke o energiji. Na osnovi števila dni in cene si bo lahko voznik sam naredil shemo polnjenja kar znotraj vozila oz. na daljinsko upravljanje. Volt ima celo slušne in vidne indikatorje, s katerimi opozori voznika, kdaj se vozilo napaja, črpa in kdaj se polnjenje aktivira.

V Los Angelesu in njegovi okolici je Volt v dneh pred uradno predstavitvijo deležen velike pozornosti. V torek je bil David Thomas iz Floride prvi »civilni voznik«, ki je po zmagi na tekmovanju za izbiro Volt-ove barve –Viridian Joule – lahko popeljal vzorčni model vozila Volt.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana