Chevrolet Volt v ZDA za 41.000 USD

Sreda, 28 Julij 2010

General Motors je oznanil, da so izbrani trgovci v ZDA začeli sprejemati prva naročila kupcev za Chevrolet Volt, prvo električno vozilo z zmogljivostjo razširjenega dosega. Po predstavitvi v ZDA bo Volt na voljo za prodajo po vsem svetu, najprej v Evropi in na Kitajskem, in sicer v letu 2011. V ZDA bo Volt dostopen za 41.000 USD.

Chevrolet je tako prepričan v celotno vrednost vozila Volt, da bo v ZDA ponudil zakupni program z mesečnimi obroki že od 350 USD za 36 mesecev. Dobava Volta se bo v letošnjem letu začela v zveznih državah California, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey in v Washingtonu; proizvodnja bo omejena.

“Če bi bil Chevrolet Volt trgovina, bi danes na vratih pisalo ‘odprto’”, je dejal Joel Ewanick, podpredsednik marketinškega oddelka pri General Motorsu v ZDA. “Chevrolet Volt bo najboljše vozilo v razredu … ker je razred zase. Noben drug proizvajalec ne ponuja električnega vozila, ki je vaš vsakdanji sopotnik in vas zapelje kamorkoli, kadarkoli.  Volt bo serijsko opremljen z bogato opremo za vozilo, ki je sicer na voljo v višjem, dražjem razredu.”

Chevrolet Volt je edino električno vozilo na trgu, ki deluje v raznovrstnih podnebnih in voznih razmerah brez omejitev. Z enim polnjenjem akumulatorja prevozi več kot 500 kilometrov. Ves čas pa ga napaja zgolj elektrika. Pri potovanjih do 60 kilometrov, brez emisij, Volt napaja le električna energija, shranjena v 16 kWh litij-ionski bateriji. Ko se baterija izprazni, začne delovati generator, ki tako napaja Voltovo električno pogonsko enoto še za dodatnih 450 kilometrov, pri polnem rezervoarju goriva.

Medtem ko bodo lastniki vozila Chevrolet Volt skupaj z vozilom prejeli 120 voltni napajalni kabel, s katerim bodo lahko svoj Volt napajali neposredno iz domače standardne električne vtičnice, pa bo prvih 4.400 kupcev vozila Volt prejelo brezplačno 240V napajalno postajo, vključno z namestitvijo na domu. Namestitve so del programa, ki ga je oblikovalo ameriško Ministrstvo za energijo za namestitev približno 15.000 240V domačih napajalnih postaj v ZDA.

Tehnologije povezujejo Voltove kupce

Ko govorimo o napredni tehnologiji, imajo Voltovi kupci prednost. Chevrolet Volt ima serijske tehnične značilnosti, ki povezujejo in razveseljujejo na inovativen način s serijsko vgrajeno sedem palčno navigacijo na dotik ter energijsko učinkovitim avdio sistemom Bose Premium.

Volt je prvo vozilo General Motorsa v ZDA, ki že v osnovi nudi petletno storitev ”OnStar Directions and Connections”, ki vključuje avtomatski odziv ob trku (”Automatic Crash Response”), pomoč v primeru kraje vozila  ter navigacijski sistem. Volt bo razširil temelje vodilne varnostne tehnologije podjetja Onstar prek mobilne aplikacije, ki vozilo povezuje z lastnikovim pametnim telefonom.

“Z Voltom smo želeli ustvariti povsem novo lastniško izkušnjo, nekaj kar še nikoli nismo storili pri Chevroletu, kajti Volt je nekaj čisto novega” je dejal Tony DiSalle, direktor produktnega marketinga za Chevrolet Volt. “Želimo, da kupci v celoti uživajo v Voltovem življenskem stilu s ponudbo povsem nove povezanosti z njihovim vozilom preko Voltove mobilne aplikacije.”

Povsem nove garancije prinašajo korist in zagotovilo

Voltovi lastniki v ZDA bodo imeli na voljo najboljše garancije za akumulatorje in vozila, ki so na voljo za električna vozila. Voltova 16 kWh litij-ionska baterija je zavarovana z vodilno osemletno garancijo ali za 160.000 prevoženih kilometrov.

Volt ima širok razpon serijske varnostne opreme, vključujoč 8 varnostnih blazin; sprednji in stranski zračni blazini, kolenski zračni blazini in bočni stranski blazini ter StabiliTrak elektronski nadzor stabilnosti vozila z nadzorom zdrsa. Volt je sestavljen iz visoko kakovostnega jekla za dodatno zaščito in varnost.

Chevrolet bo kupcem omogočal tudi avtomobilsko asistenco preko Voltove svetovalnice, ki je na voljo 24 ur na dan. Pooblaščeni trgovci bodo imeli na voljo Voltove prodajne in servisne strokovnjake, ki bodo lahko odgovarjali na vsa vprašanja.

 

PR Chevrolet Marketing