Chevrolet z rekordnim tržnim deležem v Sloveniji

Nedelja, 09 December 2012

Po statističnih podatkih registriranih vozil je bilo obdobje od januarja do novembra 2012 za Chevrolet izjemno uspešno, saj je znamka dosegla rekordni tržni delež, in sicer 3,33% (trg osebnih vozil, vključno z enodnevnimi registracijami).


Chevrolet tako nadaljuje konstantno rast: po uspešnem skoku iz 18. na 13. mesto v 2009 in nato na 11. mesto v 2010, je znamka Chevrolet stopila še eno mesto višje, in sicer na 10. mesto (tržni delež osebnih vozil, vključno z enodnevnimi registracijami) v letu 2011. V letošnjem letu je bilo skupno prodanih 1.539 osebnih vozil znamke Chevrolet, kar predstavlja povečan tržni delež na 3.33% pri padcu skupnega trga za 16,77% (oz. 9.309 vozil). Chevrolet je v Sloveniji tako dosegel najboljši tržni delež do sedaj. Še posebej je bil uspešen avgust, ko je tržni delež dosegal 4,11%.

Največ kupcev vozil Chevrolet v Sloveniji se je v letu 2012 odločilo za model Cruze, ki je je tudi globalno najbolje prodajan model znamke Chevrolet in je v svojo družino letos, poleg 5-vratne in sedan različice, sprejel še karavansko različico Station Wagon.

»Ti dosežki, ki so najboljši prodajni rezultati, kar jih je Chevrolet kadarkoli dosegel v Sloveniji, potrjujejo privlačnost in prepričljivost nove generacije avtomobilov Chevrolet ter profesionalnost Chevroletove prodajno-servisne mreže, pri čemer so ti poslovni uspehi doseženi izključno z avtentično prodajo končnim kupcem oz. uporabnikom v Sloveniji. Verjamemo, da je na pozitivni trend znamke Chevrolet vplivala tudi predstavitev novih, zanimivih modelov, kot sta Cruze Station Wagon in Malibu in prihajajočih novih modelov, kot sta novi Spark in povsem novi športni terenec Trax, ki bo navduševal kupce v naslednjem letu,« je dejal direktor znamke Chevrolet za Slovenijo, Hrvaško in BIH, Jernej Kolbl.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper