Chevroletove novosti na avtomobilskem salonu v Parizu

Četrtek, 04 Oktober 2012

Osrednji dogodki Chevroletove stojnice na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu bodo: predstavitev modela Chevrolet Trax, prenovljen priljubljeni model Spark, nov motor v chevroletu orlandu in predstavitev konceptnih vozil za mlade Code 130R in Tru 140S.


Chevroletova stojnica, ki bo na 2014 kvadratnih metrih Hale 5.2, bo na letošnjem pariškem avtomobilskem sejmu zagotovo pritegnila zlasti ljubitelje nogometa. V coni za navijače Manchester United se lahko navijači fotografirajo med sedenjem na enem od sedežev Manchester United's Old Trafford, z logotipom Chevrolet. Poleg tega bo posebna različica Traxa, posvečena klubu Manchester United, zelo prepričljivo predstavila Chevroletov novi program sponzoriranja nogometa.

Chevrolet trax

Chevroletovo novo malo športno-terensko vozilo se lahko pohvali s poudarjenimi linijami karoserije, ki izražajo živahnost in okretnost ter pogonom na vsa štiri kolesa. Trax bo poživil segment, saj prinaša domiselno obliko, izbiro treh varčnih motorjev ter športne in živahne vozne lastnosti.

Prenovljeni spark

Spark (iskra) je bil zasnovan kot drzno ter prodorno vozilo in njegov posodobljeni videz to filozofijo razvija naprej. Skupaj z oblikovno prenovo zunanjosti in notranjosti prinaša v potniškem prostoru tudi več praktičniih rešitev za odlaganje predmetov.

Orlando s turbo motorjem
Kupci orlanda bodo navdušeni nad poskočnostjo 1,4-litrskega bencinskega motorja s turbopolnilnikom, ki bo odslej na voljo poleg 1,8-litrskega bencinskega in 2,0-litrskega dizelskega motorja. Zaradi vgradnje električnega servokrmiljenja (EPS) in funkcije Start/Stop bosta tudi že preverjeni različici Orlandovega 2,0-litrskega dizelskega motorja postali bolj varčni. Orlando bo z modelskim letom 2013 opremljen še z dvema novostma – vzvratno kamero in sovoznikovim sedežem, ki ga je mogoče popolnoma zložiti.

Chevroletovi konceptni vozili za mlade

Od njune svetovne premiere na severnoameriškem avtomobilskem sejmu leta 2011 v Detroitu sta bili vozili Code 130R in Tru 140S predstavljeni na mnogih velikih dogodkih, vključno z letošnjimi avtomobilskimi sejmi v Washingtonu, Chicagu, Ženevi, New Yorku in Pekingu. Ljubitelji avtomobilov si bodo ti konceptni vozili, ki sta nastali na podlagi mnenj potrošnikov mlajših od 30 let, lahko ogledali tudi na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper