Citroenove novosti v Ženevi

Nedelja, 17 Marec 2013

Na ženevskem avtomobilskem salonu je Citroen predstavljal svoje nove izume in nove ali prenovljene modele. V središču pozornosti je bila nova tehnologija HYbridAir, med avtomobili pa prenovljeni citroen C3 ter koncept tehnospace.

Na razstavišču salona v Ženevi sta bila razstavljena prenovljen vodilni model linije C, prenovljeni C3, in Technospace, konceptno vozilo, ki naznanja prenovo vozila C4 Picasso v drugi polovici leta.

Ofenzivo novih izdelkov spremlja tehnološka ofenziva. Citroen je pionir razvoja filtra trdnih delcev, prvi ponudnik sistema Stop&Start in pobudnik ideje hibridnega dizelskega motorja (Hybrid4). Sedaj predstavlja sistem Hybrid Air. To je hibridna tehnologija, pri kateri se uporablja stisnjen zrak v kombinaciji s hidravliko. Izkušnje s slednjo ima znamka že v genih. Tehnologija HybridAir dopolnjuje hibridno dizelsko tehnologijo Hybrid4, vendar je po stroških in zmogljivostih namenjena drugačnim kupcem.

Potem ko je Citroen v treh letih prodal več kot 300.000 avtomobilov iz linije DS, nadaljuje z osvajanjem trga prestižnih vozil z lansiranjem izvedenke DS3 Cabrio. V Ženevi so predstavili še dve omejeni seriji iz te linije: model DS3 Racing v mat zlati barvi ter stilsko dodelan model DS4 Electro Shot. Razstavili so tudi edinstven primerek avtomobila, izdelan v sodelovanju z italijansko revijo Vogue Homme, in sicer DS3 Cabrio L’Uomo Vogue.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper