Renaultove novosti v Ženevi

Nedelja, 17 Marec 2013

Renault je na salonu v Ženevi, na prijetno barvitem razstavišču predstavil več nocosti - poleg novih modelov Captur, Clio Grandtour, Clio RS ter prenovljenih modelov Scenic, Grand Scenic ter Kangoo, so uvedli tudi novo različico Scenica imenovanega Xmod. Salon je zaznamoval tudi uvedbo nove multimedijske tehnologije R-Link.

Zasledujoč svojo strategijo razvoja cenovno dostopnih invovacij Renault na ženevskem salonu predstavlja vsa vozila opremljena z novim multimedijskim sistemom R-Link. Sistem je najprej pripravljen za vgradnjo v vozila Clio, Clio Grandtour, Clio R.S., ZOE, Captur in Kangoo Express. Renaultova nova oblikovalska podoba postaja vedno bolj vidna in je opazna na vseh vozilih, razstavljenih v Ženevi. Najnovejši del nove oblikovalske fiolozofije postajata prenovljena Renault Scénic in Grand Scénic, ki se jima pridružuje različica Scénic Xmod, tako imenovana crossover izvedba vodilnega enoprostorca v svojem razredu. S svojim pustolovskim videzom je Xmod idealno vozilo za pobeg stran od mestnih množic.

Renault je že 115 let strasten podpornik avtomobilskega športa. Kot dobavitelj motorjev ekipam Formule 1 in kot lastnik 11 konstruktorskih naslovov je Renault številna znanja iz sveta F1 prenesel tudi v razvoj novih Energy motorjev. Družino teh motorjev zdaj razširja novi Energy TCe 130 bencinski motor, namenjen vozilom Mégane, Scénic in Grand Scénic. Razkritje Clia GT 120 EDC dokazuje Renaultovo športno strast, najbolj izoblikovano v vozilih R.S. in GT.

Zahvaljujoč kombinaciji učinkovitih energy motorjev in razvoju električnih vozil se Renault približuje cilju emisij pod 120g CO2/km. Po lansiranju 4 različnih električnih vozil v dveh letih Renault, vodilni evropski proizvajalec lahkih gospodarskih vozil od leta 1998 naprej, razkriva novi Kangoo Z.E. Gre za najbolj prodajano kompaktno lahko dostavno električno vozilo v Evropi in sledi Renaultovi oblikovalski prenovi.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper