Corvette stingray izpopolnjujejo na evropskih cestah

Sobota, 20 Julij 2013

V tem tednu so se na cestah Nemčije, Švice, Francije in Nizozemske pričela odvijati testiranja nove corvette stingray, pred vstopom na evropski trg, ki je predviden konec leta 2013. Naslednjih nekaj mesecev bodo z dvema testnima modeloma Corvette nabirali podatke o kakovosti in zanesljivosti.

Chevrolet trdi, da je nova corvette tako vrhunski izdelek, da so ji dodali še ime Stingray, ki so ga skozi zgodovino uporabljali za najbolj prelomne, odlične modele. Corvette v sedmi generaciji namreč nadaljuje že 60 let tradicije, ki so jo pisale njene predhodnice.

Testiranja spremlja in dokumentira Patrick Herrmann, tehnični vodja pri Chevrolet Europe. Poleg bolj resnega dela bo svoja opažanja, fotografije in videe objavljal tudi na socialnih skupnostih.

Corvette je eno najbolj slavnih imen v avtomobilski industriji, novi stingray pa je najbolj napreden in zmogljiv serijski model s to oznako doslej. Vožnja in preizkušanje tega avtomobila je vsekakor eno mojih najbolj zanimivih področij mojega dela,“ je razložil Patrick Herrmann

 

Aleksander Praper

P.S. Če dobro pogledate fotografijo ali video, boste levo od corvette opazili peugeota z LJ tablicami.