Dodatna oprema BMW M Performance naprodaj v Sloveniji

Sobota, 17 Maj 2014

BMW Group Slovenija je pripravil predstavitev športne dodatne opreme M Performance, s katero so obogatili ponudbo te bavarske avtomobilske znamke v Sloveniji. Opremo M Performance so v oddelku M zasnovali na podlagi izkušenj iz motošporta. Predvidevajo, da se bo v Sloveniji za dopolnitev svojega BMW-ja odločilo okoli 10 % kupcev.

BMW je M Performance uvedel že leta 2010, trenutno pa ponudba športne dodatne opreme obsega štiri kategorije: aerodinamika, pogonski sklop, kokpit in podvozje. Dejansko pa se oprema prične že pri dekorativnih nalepkah in sega vse do predelave motorja, s katero pridobite do največ 25 kW in 50 Nm. Opremo M Performance ponujajo za skoraj vse običajne modele – od serij 1, 2 coupe, 3 limuzina in karavan, 4 kabrio in coupe, 5 limuzina in karavan, 6 coupe, gran coupe in kabrio, kakor tudi za M modele.

Najcenejši element opreme je folija za prag, z napisom M Performance in ceno 121,99 €. Cene se nato od raznih nalepk povzpnejo preko karbonskih spojlerjev, okrasnih zaključkov izpušnih cevi, jeklenih pedalov, pokrovov ogledal, do notranjih elementov v kombinaciji karbona in alkantare (780,03 €) in M Performance volanskega obroča (795,20 €). Najdražja postavka na ceniku je 19-palčni set koles, s platišči M double spoke 405 in pnevmatikami Pirelli P Zero RSC, kar stane 3.919,58 €.

BMW Group Slovenija organizira tudi BMW M Performance dan za javnost, ki bo potekal naslednjo soboto, 24. maja med 9.00 in 14.00 uro, v salonu BMW na A-Cosmosu na Celovški cesti 182 v Ljubljani.  Udeleženci dogodka bodo v družbi BMW strokovnjakov podrobneje spoznali program BMW M Performance in tudi preizkusili vozila z dodatno opremo BMW M Performance.
 

Aleksander Praper