DS 5 v leto 2016 vstopa z novimi posodobitvami

Petek, 08 Januar 2016

Na začetku leta 2016 bo DS 5 pridobil navigacijo najnovejše generacije, imenovano DS connect nav. Stranki bodo na voljo: spletne storitve s povezavo v realnem času, dostopne neposredno prek zaslona na dotik v vozilu, informacije v 3D tehniki in predvsem možnost upravljanja funkcij prek glasovnega prepoznavanja.

DS 5 bo prvi DS, ki bo pridobil navigacijski sistem DS connect nav - zadnjo generacijo barvne 3D navigacije, ki jo lahko upravljamo z glasovnimi ukazi ali prek 7-palčnega kapacitivnega zaslona na dotik (zaslon lahko upravljamo s konicami prstov). Nova navigacija je na voljo skupaj s povezljivimi storitvami (paketi DS connect nav).


Funkcije nove navigacije:

1. Prometne informacije v realnem času:
TomTom Traffic zahvaljujoč največji mreži GPS naprav (300 milijonov v Evropi), vključno s kamerami, zankami za zaznavanje in prometnimi informacijami prejema podatke o spreminjanju razmer v prometu na vsaki 2 minuti. Zatem naredi načrt optimalne poti do vašega cilja, pri čemer upošteva zadnje lokalne informacije o prometu in vremensko napoved.

2. Bencinski servisi:
- Poišče in prikaže bencinske servise na poti do cilja ali na celotnem zemljevidu.
- Posreduje naslove in cene.
- Predlaga vzpostavitev klica ali navigacijo do tja.

3. Parkirišča:
- Poišče in prikaže parkirišča na poti do cilja ali na celotnem zemljevidu.
- Posreduje naslove in cene ter za nekatera parkirišča še razpoložljivo število parkirnih mest v realnem času.
- Predlaga vzpostavitev klica in navigacijo do tja.

4. Vremenska napoved:
- Poišče in prikaže vremensko napoved na poti do cilja ali na celotnem zemljevidu.
- Na zemljevidu prikaže piktograme vremenske napovedi in temperaturo.

5. Lokalno iskanje:
- Poišče in prikaže interesne točke (hoteli, restavracije, turistične zanimivosti) na poti do cilja ali na celotnem zemljevidu skupaj z naslovom, telefonsko številko in e-naslovom ali spletno stranjo, če so na voljo …
- Več jezikovno iskanje po ključnih besedah, znamki ali kategorijah.
- Predlaga vzpostavitev klica in navigacijo do tja.

6. Nevarni odseki za doplačilo:
- Informacije o odsekih, kjer nastajajo prometne nesreče, ter o stalnih in občasnih nevarnih odsekih (vizualne in zvočne informacije).
- Možnost prijave dogajanja na cesti.
- Storitev je na voljo v vseh evropskih državah razen v Švici.

7. DS connect nav cenik za Francijo
- DS connect nav vključuje doživljenjsko brezplačno posodobitev zemljevidov štirikrat letno in pakete DS connect nav za obdobje treh let.
- Cena obnove paketa DS connect nav je 60 € za 12 mesecev ali 130 € za 3 leta.
- Cena naročnine za nevarne odseke je 99 € za 12 mesecev ali 199 € za 3 leta.

8. Glasovno upravljanje in povezljivost
Druga prednost te ponudbe je neposredno vgrajeno glasovno prepoznavanje. Funkcija zagotavlja stranki dodatno varnost, saj lahko navigacijo, telefon in medijsko opremo upravlja brez odmika pogleda s cestišča in rok z volana.

Sistem DS connect nav vključuje tudi funkcijo Mirror Screen, ki omogoča povsem varno pregledovanje združljivih aplikacij s pametnega telefona na 7-palčnem zaslonu na dotik. Znamka DS ponuja Mirror Screen skupaj z dvema tehnologijama: Apple CarPlayTM in MirrorLink®, s čimer zagotavlja možnost uporabe večjega števila združljivih telefonov. Omeniti velja, da DS Connect Box (vključno s SIM kartico in podatki) omogoča samodejno povezavo brez kakršnegakoli posega in stroškov naročnine.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper