Nissan je zasnoval pisarniško delovno mesto prihodnosti

Sobota, 09 Maj 2015

Nissanovi inženirji, ki so sodelovali pri razvoju qashqaia, so zasnovali edinstveno pisarniško delovno mesto z avtomobilsko tehnologijo tega mestnega terenca. Revolucionarno delovno mesto vključuje osnovne funkcije avtomobilskih tehnologij, kot so sistem za nadzor okolice vozila (AVM), sistem za zaznavanje premikajočih se predmetov (MOD) in sistem opozarjanja voznika (DAA).

Vam je že kdaj upadla storilnost na delovnem mestu? Ste zaspali za svojo pisalno mizo? Ali pa ste zamudili jutranjo kavico? Z novim inovativnim pisarniškim delovnim mestom je vse to odslej lahko samo še zgodovina. Temelji na tehnologijah novega qashqaija z novim pristopom Nissanovih inženirjev. Prototip delovnega mesta s tehnologijo mestnega terenca je zasnoval inženir iz Nissanovega evropskega tehničnega centra, ki je ugotovil, da lahko avtomobilska tehnologija poveča storilnost na delovnem mestu.

Z uporabo osnovnih funkcij Nissanovega sistema za nadzor okolice vozila (AVM) in sistema za zaznavanje premikajočih se predmetov (MOD) so zaposleni lahko korak pred svojimi sodelavci, avtomobilski sistem opozarjanja voznika (DAA) pa poleg tega preprečuje kakršno koli izgubo osredotočenosti in morebiten opoldanski padec storilnosti. Delovno mesto dopolnjuje tudi qashqaijev ergonomsko oblikovan sedež po zasnovi vesoljske agencije NASA, ki zagotavlja stalno oporo medenici, ledvenemu delu, hrbtenici in prsnemu košu.

Qashqaijeva pisarniška oprema je dejansko mišljena bolj za šalo kot zares, vendar pa domiselno ponazarja možnosti mestnega terenca, kako lahko naše tehnologije ljudem olajšajo življenje,” je dejal David Moss, podpredsednik pri Nissanovem evropskem tehničnem centru. “Ker so avtomobili vse bolj povezani, je ta tehnologija uporabna tudi zunaj naših vozil. Med drugim zdaj Nissan zagotavlja tehnologijo sistema AVM japonski agenciji za pomorsko znanost in tehnologijo (JAMSTEC) ter podjetju Top Industries Ltd., s čimer lahko pripomore k razkrivanju skrivnosti oceanov.
 

Kako tehnologija deluje na delovnem mestu:
Sistem za nadzor okolice (AVM) - Ob vključitvi s klikom na ikono za vzvratno prestavo lahko pisarniški delavci uporabljajo funkcijo nadzora dogajanja okoli svoje pisalne mize.

Sistem za zaznavanje premikajočih se predmetov (MOD) - Ko se sodelavec približa pisalni mizi iz katere koli smeri v polmeru petih metrov, se oglasi zvočni signal.

Sistem za opozarjanje voznika (DAA) - Zaznavala v tipkovnici in miški nadzirajo raven storilnosti; Če po vnaprej določenem času sistem ne zazna nobene aktivnosti (čas lahko nastavimo na katero koli dolžino od pet sekund do 50 minut), se pojavita vizualni in zvočni signal.


Kako tehnologija deluje v vozilu Qashqai:

Sistem za nadzor okolice (AVM) - Sistem AVM, ki je namenjen pomoči pri parkiranju, ponuja virtualni 360⁰ pogled na avto iz ptičje perspektive. Tehnologija voznikom pomaga pri vizualni potrditvi položaja vozila glede na parkirna mesta in bližnje predmete ter jim olajša parkiranje na parkirnih mestih.

Sistem za zaznavanje premikajočih se predmetov (MOD) - Sistem MOD uporablja prednje in zadnje senzorje za parkiranje, ki voznika med manevriranjem usmerjajo z zvočnimi signali ob prikazih na instrumentni plošči qashqaija, tako lahko voznik odkriva ovire okoli vozila med parkiranjem ali počasnim premikanjem.

Sistem za opozarjanje voznika (DAA) - Novi qashqai si zapomni vaš slog vožnje in tako lahko zazna, če postajate utrujeni. Ko si sistem zapomni vaše vozne navade, nenehno nadzoruje ravnanje med vožnjo. Če upravljanje postane nepredvidljivo, se na instrumentni plošči prikaže opozorilo (s simbolom skodelice kave), ki javlja, da je čas za počitek.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič