Dva milijona vozil z Blue&Me

Petek, 23 December 2011
Ta teden je bilo srečni lastnici predano dvomilijonto vozilo, opremljeno s sistemom Blue&MeTM. Gre za prostoročni sistem komuniciranja, informiranja in razvedrila, ki je nastal v sodelovanju Fiat Group Automobiles in Microsofta. Arianna Binello je svoj fiat 500 1.2 lounge z 51 kW (69 KM) prevzela v Mirafiori Motor Village, največjem razstavno – prodajnem avtomobilskem centru v Evropi.



Sistem Blue&MeTM, prejemnik prestižnih mednarodnih nagrad, združuje funkcijo prostoročnega telefoniranja z vmesnikom Bluetooth®, napredno prepoznavanje glasu, USB vhod in Aux in, MP3 predvajalnik in možnost poslušanja prejetih SMS sporočil. Fiat Group Automobiles in Microsoft (s sistemom Windows Mobile for Automotive), ob podpori Magneti Marelli, ponujajo osnovo, ki jo je mogoče nadgraditi za večino mobilnih telefonov, predvajalnikov glasbe in drugih tovrstnih naprav. Prinaša dragoceno možnost nenehnega spremljanja inovacij na trgu in posledično združljivost s sistemom v avtomobilu. Vse to po dostopni ceni, popolnoma varno in v skladu s prometnimi zakoni.

Blue&Me™ je inovativen elektronsku modul, ki omogoča povezavo avtomobila s petimi mobilnimi telefoni, opremljenimi s tehnologijo Bluetooth®. Sistem uporablja mikrofon v lučki na strehi, ukazne tipke na volanu in monokromatski prikazovalnik v armaturni plošči. Usklajenost sistema za glasovne ukaze s tipkami na volanu in informacijami na prikazovalniku, omogoča uporabo bluetooth mobilnega telefona tudi, ko je mobilnik v žepu ali torbici, roke pa na volanskem obroču. Sistem Blue&Me™  s povezavo preko Bluetooth® omogoča prikaz in upravljanje informacij iz mobilnega telefona, predvajalnika glasbe in avtomobila tudi na zaslonu na dotik na navigacijski napravi.

Povezava digitalne naprave preko USB vhoda ali AUX-IN omogoča poslušanje glasbe v digitalnih formatih MP3, WMA, AAC in WAV. Naprava je lahko USB ključ, MP3 predvajalnik, eden izmed novih "pametnih" telefonov ali iPOD, informacije o predvajani glasbi pa so prikazane na zaslonu avtoradia.

Udobnejšo vožnjo v mestnem prometu omogoča naprava “Blue&Me TomTom2 LIVE”, ki združuje informacijsko-zabavni sistem v avtomobilu in zadnjo generacijo prenosnega navigacijskega sistema (na voljo kot dodatna oprema), ki je del armaturne plošče in zagotavlja ažurne prometne informacije ter povratne informacije o slogu vožnje. Sredinska umestitev  “Blue&Me TomTom2  LIVE" v armaturni plošči pomeni popolnoma varno uporabo in stalno napajanje navigacijske naprave brez zunanjih žic.

“Blue&Me TomTom2”  je na voljo v dveh različicah (LIVE in NON-LIVE), odvisno od možnosti na posameznih trgih. “Blue&Me TomTom2” je mogoče tudi nadgraditi preko osebnega računalnika in USB povezave.