Fiat v Kragujevcu odprl svojo najbolj napredno tovarno!

Ponedeljek, 16 April 2012

V spremstvu 150 gostov in delavcev je Mirko Cvetkovic, premier Republike Srbije, skupaj s Sergiom Marchionnem, izvršnim direktorjem Fiat SpA, danes odprl nov proizvodni obrat v Kragujevcu, kjer bodo izdelovali novega fiata 500L. V pozdravu premierju je Sergio Marchionne pohvalil program modernizacije tovarne, s katerim so ustvarili dinamično okolje, zanimivo za tuje investitorje. Fiata pa veseli, da bo lahko prispeval k bodočem razvoju Srbije.



Tri leta obsežnih del, na 1,4 milijona kvadratnih metrov veliki lokaciji, je vključevalo tudi spremembe okolice in infrastrukture, novo streho, nove proizvodne delavnice, sanacijo zemljišča in instalacijo novih, vrhunskih strojev ter proizvodnih sistemov. Skupno je bilo v tem času v posodobitev vloženih okoli milijarda evrov. Do konca leta 2012 bodo v Kragujevcu zaposlili 2400 delavcev in še okoli 1000 pri dobaviteljih v okoliški dobaviteljski mreži. Ko bo tovarna delovala s polno zmogljivostjo, bo njena kapaciteta znašala do 200.000 vozil letno.



V novi tovarni, v Kragujevcu, bodo sprva izdelovali model Fiat 500L in ga izvažali na svetovne trge. Pričetek prodaje je napovedan za zadnje četrtletje letošnjega leta.


Aleksander Praper

Galerija