Mednarodni projekt za študente "Fiat Likes U" tudi v Sloveniji

Torek, 06 Oktober 2015

"Fiat Likes U" je mednarodni projekt, ki odslej tudi študentom Univerze v Ljubljani omogoča brezplačno uporabo vozil Fiat. Univerza v Ljubljani je ena izmed 16 visokošolskih institucij v Evropi, ki so se pridružile projektu “Fiat Likes U”. Hkrati s Slovenijo mednarodni projekt začenjajo tudi na Danskem in v Romuniji. Potekal bo do 14. decembra letos.


Projekt je leta 2012 zasnoval Fiat, v partnerstvu z italijanskima ministrstvoma za izobraževanje in za okolje. Avtomobilski proizvajalec se je tako združil z univerzami na konkreten, preprost in uporaben način – s spodbujanjem priložnosti za mobilnost, študij in zaposlovanje. Po Palermu in Catanii se sedaj projekt začenja še na Univerzi Aarhaus na Danskem, na Politehnični univerzi v Bukarešti ter Univerzi v Ljubljani v Sloveniji. Do sedaj je v projektu sodelovalo več kot 785.000 študentov.

Projekt je namenjen mladim, ki se vse bolj zavedajo okoljske in ekonomske problematike, trajnostne mobilnosti ter poskušajo najti načine, kako zmanjšati škodljive vplive na okolje. Mladi vozniki ob tem želijo uporabljati vozilo, ki ima majhno porabo goriva, nizke stroške vzdrževanja in je cenovno dosegljivo. “Fiat Likes U” izraža Fiatovo predanost zagotavljanju konkretnih rešitev za dejanske, vsakodnevne potrebe mladih po mobilnosti.

Družba FCA (Fiat Chrysler Automobiles Group) v sodelovanju s slovenskim zastopnikom, podjetjem Avto Triglav, v času projekta omogoča brezplačno uporabo Fiatovih vozil študentom Univerze v Ljubljani. Za obdobje treh mesecev bo Avto Triglav zagotovil pet Fiatovih vozil za varen in varčen prevoz študentov. Za potek projekta bo skrbel Fiatov ambasador, ki je bil predhodno izbran v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani. Fiatovi strokovnjaki bodo za študente Univerze v Ljubljani izvedli tudi strokovna predavanja s področja njihovega dela.

Sodelovanje v projektu “Fiat Likes U” je preprosto. Študenti Univerze v Ljubljani se prijavijo prek spletne strani fiatlikesu.eu, izberejo razpoložljivo vozilo, ga rezervirajo in prevzamejo pri Fiatovem ambasadorju na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Brezplačno ga lahko uporabljajo 24 ur ob delovnih dneh ali ves konec tedna, s prevzemom v petek in vračilom v ponedeljek. Študentom Univerze v Ljubljani bodo na voljo vozila: Fiat 500C, Fiat 500L, Fiat 500X, Fiat Panda in Fiat Punto.

Dosedanji uspeh projekta “Fiat Likes U” se meri v številkah: več kot 3.000 voženj, več kot 500.000 prevoženih kilometrov, številni posnetki na YouTube-u, ter več kot 100.000 obiskovalcev spletne strani Fiat Likes U, kjer so na voljo tudi vse podrobnejše informacije.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper