Evropska premiera chevroleta malibuja v Frankfurtu

Sreda, 24 Avgust 2011
Po hkratni svetovni premieri na avtomobilskih sejmih v ZDA in na Kitajskem, bo novi chevrolet malibu eden od nosilcev Chevroletove predstavitve na frankfurtskem avtomobilskem sejmu 2011. V Evropi, kjer malibu doslej ni bil na voljo, bo malibu naprodaj prihodnje leto kot nov Chevroletov paradni konj.



»Novi Malibu bo Chevroletov osmi novi model v manj kot dvanajstih mesecih,« pravi Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor družbe Chevrolet Europe. »Malibu je nov model v Chevroletovi ponudbi avtomobilov visokega razreda, ki v evropski razred srednjevelikih avtomobilov prinaša dokazano izvrstno razmerje med vrednostjo, ceno in kakovostjo

Chevrolet malibu je s sprednje strani prepoznaven po dvodelni maski hladilnika, od zadaj pa po dvodelnih lučeh, ki navdih črpajo iz modela Camaro. Kupci bodo lahko izbirali med devetimi različnimi barvami karoserije in štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti. Udobna in prostorna notranjost bo prinašala možnosti bogate opreme, serijskih bo osem zračnih blazin, na voljo pa bosta tudi pomoč pri vzvratnem parkiranju in vzvratna kamera. Na voljo bosta štirivaljna motorja – bencinski in dizelski - z gibno prostornino 2,0 oziroma 2,4 litra in izhodno močjo 164 oziroma 169 KM. V Evropi bo novi malibu na voljo z ročnim in samodejnim menjalnikom.

Malibu bodo izdelovali v več proizvodnih obratih po svetu, med drugim v ZDA, Južni Koreji in na Kitajskem.