Fiat "500C by DIESEL"- glavna zvezda dobrodelne akcije

Četrtek, 21 Maj 2009
V času 62. filmskega festivala v Cannesu bo 21. maja potekala dobrodelna dražba pod geslom “Film proti aidsu”. Denar bodo namenili ameriškemu združenju AmFAR (the American Foundation for AIDS Research), ki se ukvarja z zbiranjem sredstev za boj proti aidsu. Letošnja dobrodelna dražba, ki bo že 17. po vrsti, bo potekala v Hotel du Cap v Antibesu.

Dražbo bo vodil Bill Clinton skupaj s častno pokroviteljico dogodka Sharon Stone in filmskim producentom Harveyem Weinsteinom. Pevka in ustanoviteljica skupine Eurythmics Annie Lennox bo pela številnim slavnim gostom iz sveta mode in filmske industrije, ki bodo za združenje AmFAR skušali zbrati čim več prispevkov in morda celo preseči rekordnih sedem milijon dolarjev iz leta 2008.

Na dražbi, enem najbolj nestrpno pričakovanem gala dogodku, bodo na voljo številni izjemni predmeti. Med njimi bo tudi ekskluzivno vozilo Fiat »500C by DIESEL«, ki je nastalo v sodelovanju Fiata in modne blagovne znamke oblačil Renza Rossa. Fiat »500C by DIESEL« je edinstven kabriolet, ki ne bo v redni prodaji. Združuje modo in avtomobilizem - dva na videz oddaljena svetova, ki ju povezujejo zmagovalne in svetovno znane značilnosti italijanskega sloga: talent, kreativnost, privlačnost in inovacije.

Vozilo je narejeno na osnovi posebne serije vozil z enakim imenom in je opremljeno z motorjem 1.4 s 73,5 kW /100 KM. Njegova posebnost pa je črna zložljiva streha v kombinaciji z karoserijo v barvi  »DIESEL green«.

Vozila iz posebne serije imajo močan vizualni učinek: zunaj privlačijo poglede 16" lita platišča z logotipom Diesel, rumene zavorne čeljusti, bočne letve z oznako Diesel ter posebna pokrova zunanjih ogledal. Bočne letve ter ogledali sta prebarvani s posebno satenasto sivo prevleko, prav tako kot rešetka na maski ter značilne okrasne letvice na odbijačih. Podrobnosti, ki nikakor niso zanemarljive, so tudi zadaj: logotip Diesel in pet prezračevalnih rež, ki spominjajo na prezračevalni sistem zgodovinskega Fiata 500. Močna osebnost vozila je očitna tudi v notranjosti. Oblazinjenje je v denimu z izvezenim logotipom Diesel v rumeni barvi, logotip najdete na armaturni plošči (ta se od drugih razlikuje po rumenem ozadju) ter na prestavni ročici. Na prednjih sedežih je ob strani poseben žep, ki spominja na peti žep na Diesel jeansu.