Fiat Automobiles SpA in Fiat Yamaha Team proslavljajo

Torek, 12 Oktober 2010
Na nedeljski tekmi, na dirkališču v Sepangu za veliko nagrado Malezije, je španski voznik ekipe Fiat Yamaha Team Jorge Lorenzo s svojim rezultatom že osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Tovarniška ekipa Yamahe - od leta 2007 z uradnim sponzorjem FIAT Automobiles SpA – z uspešno sezono ostaja na vrhu lestvice motociklističnega sveta. Lovorikam, ki ju je v sezonah 2008 in 2009 osvojil Valentino Rossi, bo ekipa tudi letos dodala naslov najboljše ekipe in konstruktorja.



Jorge Lorenzo, 23. letni nadarjeni Španec iz Palme de Mallorce, je svojo prvo zmago v elitnem razredu MotoGP osvojil v času tretjega leta na Fiat Yamaha Team YZR-M1, po tem, ko je v letu 2008 prejel naziv novinca leta in sezono 2009 zaključil na drugem mestu. V treh sezonah je v kraljevem razredu MotoGP konstantno napredoval, osvojil neverjetno število najboljših startnih mest ter kar nekajkrat stal tudi na najvišji stopnički.

Odličen rezultat španskega prvaka kaže na odlično timsko delo ekipe Fiat Yamaha Team v sezoni 2010. Odlično timsko delo ekipe se je odrazilo tudi pri hitri vrnitvi devetkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija, ki se je kljub številnim poškodbam v prvem delu sezone že vrnil med najuspešnejše.



Fiat Yamaha Team je nastal leta 2007, ko se je Fiat Automobiles SpA želel približati mladi populaciji ne le preko svojih dostopnih in inovativnih produktov, temveč deliti z njimi tudi čustvenost in privlačnost, ki jo imajo športni dogodki. Skozi leta je sodelovanje preraslo okvire klasičnega sponzorstva in postalo del skupnega komuniciranja marketinga, odnosov z javnostmi in oglaševanja. Sponzorstvo na globalni ravni je tudi v letu 2010 omogočilo italijanski znamki realizacijo komunikacijskih kampanj preko športnih vrednot obeh voznikov in tehničnega osebja. Zmagovalna strategija je prinesla konkretne koristi v večji prepoznavnosti znamke in mednarodni vidnosti.