Fiat fiorino, citroen nemo in peugeot bipper - dostavniki leta

Četrtek, 25 September 2008
Novinarji specialisti iz dvajsetih evropski držav so naziv “International Van of the Year 2009” podelili trojčku - fiat fiorino, citroen nemo in peugeot bipper. Prejel je 112 od 140 možnih točk. Slavnostna podelitev je bila v okviru 62. mednarodnega Salona v Hannovru, največjega evropskega sejma komercialnih in industrijskih vozil.

Prejeti naziv je priznanje pomembnih novosti, ki jih prinašajo modeli, saj so ustvarjeni za voznike, ki potrebujejo majhen dostavnik z nizkimi stroški vzdrževanja, okreten v prometu ter priročen pri parkiranju.

Žirijo, ki je podeljevala naziv “International Van of the Year” je še posebej navdušilo, da trojčki fiat - PSA ustvarjajo nov segment. V zadnjih dveh desetletjih se je razvoj lahkih dostavnih vozil osredotočal na zmogljivosti tovornega prostora, pozabljalo pa se je na manjša vozila v tem segmentu.

Tako je moč izbrati manjše vozilo, ki ustreza tudi zahtevam različnih profesionalnih skupin podjetnikov: nosilnost je 610 kg in 660 kg, prostornina tovornega prostora pa 2,5 m3 (z zloženim sovoznikovim sedežem 2,8 m3).

Omenjeni mali dostavniki so sad poslovnega sodelovanja med Fiatom in PSA. Izdelujejo jih v tovarni Tofas v Bursi (Turčija) injih prodajajo v približno 80-ih državah po vsem svetu.