Fiat na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011

Ponedeljek, 05 September 2011
Avtomobilska znamka Fiat bo na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011, na značilnem, prevladujoče belem razstavnem prostru, predstavila tri svetovne premiere – novo Fiat Pando, prenovljenega Fiata Punta in Fiata Freemonta s štirikolesnim pogonom. Fiatovo razstavišče bodo obogatile tudi posebne serije vozil Fiat 500 in Fiat Qubo.



Nova fiat panda
Prvi novinarski dan bo Fiat na svojem razstavnem prostoru veliko pozornosti namenil novi Pandi, saj bo 7 vozil predstavljalo bogatost barvne palete, dodatne opreme in različnih dodatkov. Poleg tega bodo poudarili tudi močno vez s prvo generacijo Pande, ki se je leta 1980 premierno predstavila prav na »nemški modni pisti«.

Fiat freemont AWD
Na ogled bosta dve vozili Fiat Freemont - prvo s pogonom na sprednji kolesi, drugo vozilo pa bo v različici AWD (štirikolesni pogon) z avtomatskim menjalnikom. Slednje je druga izmed novosti Fiatovega razstavišča, saj po novem 7-sedežni družinski avtomobil Fiat Freemont ponuja tudi možnost izvedbe v kombinaciji motorja  2,0 Multijet 2 s 125 kW (170 KM) ter s pogonom na vsa štiri kolesa.

Fiat punto 2012
Fiatov punto je za leto 2012 doživel rahlo prenovo, ki poleg novih barvnih kombinacij in osveženega videza prinaša tudi motorje Twin Air in novi tehnologiji Intelligent Alternator in Intelligent Flow, ki omogočata rekordno nizko raven CO2: 90 g/km.



Posebne serije in nove opreme
V Frankfurtu bo razstavljen fiat “500C by Gucci”, novi kabriolet, ki je nastal po idejni zasnovi Guccijeve kreativne direktorice Fride Giannini, v sodelovanju s Centro Stile Fiat. Manj eleganten, a bolj dinamičen bo fiat, kadar bo opremljen z novim paketom »byAbarth«. Družinski model Qubo pa bo svojo praktičnost poudarjal v izvedbah “New Trekking” in “Kit Nitro”. Fiat qubo namreč poleg slogovne in tehnološke prenove prinaša opremo Kit Nitro, razvit z ameriško družbo Nitro (svetovni proizvajalec snežnih desk). Novost v ponudbi Fiatovih modelov pa bo tudi aplikacija eco:Drive Mobile.



“Air Technologies”
Fiat bo na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011 predstavil novo blagovno znamko Air Technologies, ki združuje Fiatove tehnologije, med katerimi so alternativni sistemi, menjalniki in stabilizacijski sistemi, sistem Start&Stop™ ter tehnične rešitve, ki izboljšujejo dinamično obnašanje vozila.