Fiat Powertrain Technologies tudi na Kitajskem

Petek, 28 November 2008
V industrijski coni Shanghai Jiading so zaključili gradnjo glavne stavbe Shanghai R&D Centre, ki zagotavlja trdno osnovo za poslovanje FPT na Kitajskem in Azijsko Pacifiškem območju.

Fiat Powertrain Technologies Shanghai R&D Centre so začeli graditi decembra 2007 in bo začel  polno obratovati v letu 2009. V razvojno raziskovalnem centru se bodo osredotočili tako na osnovno R&D dejavnost kot tudi na najnaprednejše znanstveno raziskovanje, ki se bo odražalo v najsodobnejših tehnologijah in aplikacijah Fiat Powertrain Technologies. Ko bo center v polnem obratovanju, bo FPT China poslovnim partnerjem zagotavljal v svetovnem merilu vodilne in vsestranske »powertrain« rešitve, vključno z najrazličnejšimi bencinskimi in dizelskimi agregati, agregati na alternativna goriva,  menjalniki, osmi in povezanimi produkti. Aplikacije pokrivajo mnoga področja, vključno z avtomobilsko in pomorsko industrijo ter področje pogonskih agregatov.

Objekt v Shanghaju je prvi FPT-jev raziskovalno razvojni center v Aziji. Vrednost investicije je približno 22 milijonov evrov. Center obsega 36.000 m2 in vključuje 12.000 m2 laboratorijskih površin in 5.000 m2 pisarn. Center predstavlja strateško pozornost in dolgoročno zavezo Skupine Fiat na kitajskem trgu. V centru bo zaposlenih okoli 100 izjemno strokovno podkovanih inženirjev in tehnikov. Delež lokalnega prebivalstva med zaposlenimi bo več kot 90 %.


Avto Triglav