Fiat Professional izbran za proizvajalca lahkih dostavnih vozil leta 2013

Petek, 25 Oktober 2013

Znamka Fiat Professional je že drugo leto zapored imenovana za proizvajalca leta, v kategoriji lahkih dostavnih vozil - “LCV Manufacturer of the Year”, v okviru izbora GreenFleet Awards 2013. Ta prestižna nagrada je posebno priznanje prizadevanjem proizvajalca na področju zniževanja emisij CO2 in na področju izboljšanja ekonomičnosti porabe goriva pri lahkih dostavnih vozilih (LCV).


 
Nagradi sta prejeli tudi dve inovaciji znamke Fiat Professional: eco:Drive Professional in eco:Drive Fleet, za svojo pomoč voznikom pri doseganju kar največje učinkovitosti pri porabi goriva. Spremenjen način vožnje pa ne vpliva le na doseganje nižjih ravni emisij, temveč ima tudi pomemben vpliv na stroške uporabe ter obrabo vozil.

Eco:Drive Professional in eco:Drive Fleet sta nastali na osnovi aplikacije eco:Drive, ki so jo leta 2009 razvili pri Fiatu. Aplikacija v vozilu zbira podatke o slogu vožnje in na tej osnovi ponudi konkretne nasvete. Lahko bi rekli, da gre za digitalnega inštruktorja in ob doslednem upoštevanju njegovih nasvetov, je mogoče znižati porabo in emisije do 16%.

Aplikacija eco:Drive Fleet omogoča upravnikom voznih parkov spremljanje podatkov o vozilu ter samodejno posodabljanje baze s podatki o stroških obratovanja in intervalih programiranega vzdrževanja. Še več: eco:Drive Fleet omogoča vozniku lahkega dostavnega vozila vnos različnih parametrov, ki omogočajo analizo vpliva obremenitve na učinkovitost delovanja, aplikacija pa predlaga ustrezno ravnanje za doseganje nižje porabe goriva.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper