Fiat Professional na IAA Hannover

Petek, 10 September 2010

Od 23. do 30. septembra bo v Hannovru potekal 63. mednarodni avtomobilski salon dostavnih in industrijskih vozil, ki se ga bo udeležil tudi Fiat SpA z blagovno znamko Fiat Professional.  Fiat Professional bo prisoten z 11 vozili, ki predstavljajo eno najširših tovrstnih prodajnih palet (vključujoč osebna vozila, ki so preoblikovana v različico za prevoz tovora) in predstavljajo tudi najbolj okolju prijazna vozila ( kar 6 modelov se trži tovarniško opremljena s pogonom na metan).

Razstavljeni modeli Ducato, Fiorino in Doblo, kažejo zavezanost okolju z motorsko paleto Natural Power; Doblo se predstavlja tudi z motorjem, ki ga žene kombiniran pogon bencin/metan. V prvi polovici leta 2010 je bilo registriranih blizu 14.700 vozil, ki jih poganja stisnjeni zemeljski plin (CNG).

Ker Fiat Professional sledi potrebam svojih voznikov, je za čim manjše izpuste pripravil tudi aplikacijo eco:Drive. Aplikacija, ki je že dlje časa na razpolago uporabnikom Fiatovih osebnih vozil, ki z njeno pomočjo lahko analizirajo svoj stil vožnje in dosežejo gospodarnejšo in okolju prijaznejšo vožnjo, je sedaj razvita in prilagojena dostavnim vozilom. Eco:Drive Professional, razvit za dostavna vozila, upošteva spremenljivke, ki so značilne za LDV: od količine tovora do spremenjene maske vozila; na voljo bo od oktobra v Ducatu in novem Dobloju. Inovativni eco:Drive Professional bo predstavljen na simulatorju novega Dobloja s kratko medosno razdaljo v furgonski izvedbi, opremljenim z  motorjem 66kW(90KM) 1.3 Multijet Euro 5. Vozilo bo opremljeno tudi s sistemom Start&Stop, kar mu v povprečju mestne vožnje prihrani do 12% goriva.

Dva modela Dobloja, izpeljana iz različice namenjene nadgradnjam, bosta predstavljena z malim kesonom in hladilnikom na šasiji z dolgo medosno razdaljo in motorjem 1.6 Multijet Euro5; poleg tega bo v sodelovanju s priznano it. blagovno znamke kave Vergnano in izvajalcem nadgradenj Mobitechno, predstavljen tudi Doblo v različici potujoče kavarne.

Predstavljen bo tudi Fiorino Cargo z dvema pogonskima različicama; z motorjem Natural power in v različici Adventure, z motorjem 1.3 Multijet 70kW (95KM) Euro5 opremljen z inovativnim sistemom Traction+, ki povečuje vlečno moč vozila  na težkem terenu s slabim oprijemom.

Eden od vodilnih igralcev na tej razstavi je tudi Ducato, ki se predstavlja z dvema modeloma s srednjo medosno razdaljo; enkrat s povišano streho (11,5 m 3 prostornine) in opremljen s 100kW (136KM) 3.0 Natural Power motorjem in z Ducatom s šasijo za nadgradnjo in motorjem, ki sodi v sam vrh ponudbe: 3.0 Multijet Power 16v (115kW/160KM) z izjemnim navorom 400Nm. Ta motor je izjemno tih in zaradi svojih zmogljivosti neverjetno udoben za vožnjo.

Da bi prikazali številne možnosti predelav vozil, ki jih nudi Fiat Professional (od mobilnih  delavnic za različne dejavnosti do različnih vozil s kesonom, od vozil s toplotno izoliranim tovornim prostorom do hladilnikov), bo predstavljena tudi predelava Sortimo na novem Dobloju (furgon s kratko medosno razdaljo, povišano streho in motorjem 1.6 Multijet (Euro 5), ki je predelan v mobilno delavnico  in Scudu, s popolnoma novim motorjem 2.0 165 Multijet (Euro 5) in VitaMo sistemom vrtljivih sedežev in mize, ki ponuja veliko možnosti notranjih postavitev in potnikom nudi visok standard udobja in varnosti. Prikaz številnih predelav je odziv na nenehno rastoče povpraševanje, saj je med tremi prodanimi vozili LDV eno izmed njih predelano.

Sejem v Hannovru ponuja priložnost pregleda najnovejših proizvodov in modelov, ki so pomladili modelsko paleto Fiat Professional in v največji meri odgovorili potrebam in pričakovanjem uporabnikov. In ravno posluh za uporabnike je ključ uspeha, ki ga Fiat Professional beleži v zadnjih letih, navkljub vedno težjim razmeram na tem trgu. Med leti 2005 do 2009 beleži Fiat Professionals v Evropi  blizu 2,5 odstotno rast t.j. od 10,4% na 12,8 (v razredu do 3.5 t). Delež, ki ga Fiat Professionals dosega v prvi polovici 2010 je še večji: 13,7% z 0,4 odstotne točke rasti glede na isto obdobje lani- v razredu manjših dostavnikov je ta rast še izrazitejša: 2,6 odstotnih točk. Ti rezultati so dvignili Fiat Professionals na evropski lestvici za dve mesti in ga umeščajo na 2. mesto navkljub temu, da Doblo še ni dosegel vseh trgov in tržnih potencialov.

Fiat Professionals se bo novih izzivov lotil skupaj s svojo eksluzivno mrežo 800 pooblaščenih prodajalcev, med katerimi je tudi Avto Triglav s svojo mrežo specialistov, ki bodo s profesionalnim pristopom zagotavljali in izpolnjevali zahtevne kriterije prodaje in servisa LDV.  

 

 

Avto Triglav