Fiat že četrto leto z najmanj CO2 v Evropi

Ponedeljek, 07 Marec 2011
Že četrto leto zapored ima Fiat Automobiles najnižjo povprečno vrednost emisij CO2. Med vozili, prodanimi v Evropi v letu 2010, imajo vozila Fiat Automobiles najnižjo povprečno vrednost emisij CO2: 123,1 g/km, kar je 4,7 g/km manj od povprečja v letu 2009.



Na prvem mestu je Fiat Automobiles tudi kot Skupina, z vrednostjo 125,9 g/km, kar je 5 g/km manj kot v letu poprej. Ta rekordni dosežek je uradno potrdil JATO Dynamics, svetovno vodilno raziskovalno in svetovalno podjetje na področju avtomobilizma. V zadnjih štirih letih je Fiat Automobiles zmanjšal svojo povprečno vrednost emisij za 10 %, iz 137,3 na 123,1 g/km CO2, kar je znatno nižje od cilja 130 g/km, ki ga je Evropska unija postavila za leto 2015.

Ta rezultat kaže na Fiatovo predanost, da z razvojem novih preprostih in izvirnih rešitev, prispeva k varovanju okolja: motor TwinAir je v svetovnem merilu najbolj “ekološki” prisilno polnjeni bencinski motor, uporaba alternativnih goriv, kot na primer metan / LPG v segmentih, v katerih je znamka na prvem mestu v Evropi, ter razvoj inovativnih tehnologij, kot je aplikacija eco:Drive, ki vzpodbuja voznike k bolj odgovornem in ekološkem načinu vožnje, hkrati pa je velikemu številu voznikov ob vsakodnevni uporabi omogočila doseganje vrednosti emisij, ki so celo nižje od homologiranih.

Vse Fiatove eko-tehnološke inovacije so združene pod blagovno znamko “Air Technologies”, ki predstavlja in povzema razvoj ideje, iz katere so se v zadnjih dvajsetih letih razvile revolucionarne rešitve. Gre za preproste rešitve z majhnim vplivom na okolje, ki od uporabnikov ne zahtevajo, da se odpovejo užitku v vožnji, od nekdaj značilnemu za italijanska vozila.