Fiatov eco:Drive je prejel naziv 'Green Champion'

Četrtek, 26 November 2009
Na slovesnosti v House of Commons v Londonu je znamka Fiat prejela pomembno mednarodno priznanje, ki še povečuje kredibilnost Fiata kot okolju prijaznega proizvajalca.

Na podelitvi mednarodnih nagrad Green Apple Awards 2009, v prisotnosti Michaela Cooka, izvršnega direktorja neodvisne organizacije Chartered Institute of Environmental Health, je bila znamka Fiat nagrajena z nazivom »Green Champion«, zahvaljujoč aplikaciji eco:Drive. Gre za inovativni brezplačni sistem, ki omogoči voznikom, da razumejo kako njihov slog vožnje vpliva na porabo in emisije škodljivih snovi. Nagrado je v imenu Fiat Group Automobiles prevzel Luis Cilimingras, vodja projekta eco:Drive.

Eco:Drive je bil premierno predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu leta 2008. Aplikacija med vožnjo zbira informacije o učinku in slogu vožnje. Preko USB vhoda, ki je del vsestranskega sistema Blue&Me™, se podatki shranjujejo na USB ključ, kasneje pa jih uporabnik prenese na osebni računalnik. Vozniku je na voljo podrobna analiza porabe goriva in ustvarjenih emisij pri vsaki vožnji (ecoIndex) ter nasveti kako s spremembami v slogu vožnje zmanjšati vpliv na okolje. Vozniki, ki sledijo nasvetom, lahko izboljšajo svoj okoljski rezultat: voznik, ki sprejme okolju prijazen slog vožnje, lahko z izboljšano tehniko vožnje zmanjša emisije CO2 za 15 odstotkov in letno prihrani pri gorivu od 120 do 200 EUR. Podrobnejše informacije so na www.fiat.com/ecodrive.

Naziv zelenega šampiona »Green Champion« za Fiat je posebno priznanje, saj ga podeljuje »Zeleno združenje« (ustanovljene za raziskovanje, nagrajevanje in spodbujanje najboljših okoljskih praks po vsem svetu) in je rezervirano le za najboljše dosežke. Po mnogih nagradah, ki jih je od lansiranja pred letom dni za inovativnost in tržni pristop prejel eco:Drive, je priznanje »Green Champion« v okviru nagrad Green Apple prvo, ki je bilo podeljeno zaradi prispevka k varovanju okolja.



Avto Triglav