Finančni minister je zagnal proizvodnjo modela Auris v Veliki Britaniji

Petek, 16 Marec 2007

Finančni minister Rt Hon. Gordon Brown MP je konec februarja, med obiskom Toyotinega proizvodnega obrata Burnaston, Derbyshire, uradno zagnal proizvodnjo nove Toyote Auris, v Veliki Britaniji..

Med svojim obiskom si je finančni minister ogledal Aurisovo proizvodno linijo in se sestal z delavci in višjim vodstvom, ki deluje na področju Toyotinih operacij v Veliki Britaniji in Evropi. Nato so ga odpeljali skozi proizvodno linijo, s čemer je simbolično označil začetek proizvodnje popolnoma novega Toyotinega hatchbacka segmenta C.

Finančni minister je nagovoril občinstvo, vključno z zaposlenimi, dobavitelji, predstavniki zveze Amicus, predstavniki lokalne vlade in lokalne skupnosti, z besedami: »Vesel sem, da sem v Burnastonu, kjer si lahko na lastne oči ogledam ta izjemno uspešen proizvodni obrat ter čestitam vsem udeleženim, ob pričetku proizvodnje modela Auris v Združenem kraljestvu. Velika Britanija je sedaj v najdaljšem obdobju gospodarske rasti od druge svetovne vojne, od kateregakoli  večjega gospodarstva. Z letom 1997, smo postali najstabilnejše gospodarstvo na svetu in se, z dna bogatih držav, v smislu premoženja na prebivalca, povzpeli na drugo mesto. Stopnja zaposlenosti je rekordno visoka – v preteklem letu je Združeno kraljestvo mesečno ustvarilo preko 23.000 novih delovnih mest. Vse močnejša in vedno bolj uravnotežena rast, vzpon poslovnih investicij in nizka inflacija, ponujajo vse pogoje za nadaljnjo stabilno rast v prihodnjih letih. Te težko pridobljene stabilnosti ne bomo nikoli ogrozili. Nadaljevali bomo s potrebnimi dolgoročnimi naložbami v strokovno znanje, izobraževanje, delovna mesta in inovacije, da bi lahko še uspešneje konkurirali v vse bolj globalnem svetu.«

Dogodka se je udeležilo preko 300 zaposlenih in gostov, med katerimi so bili Rt Hon. Margaret Hodge MBE MP, državna ministrica za industrijo in regije, oddelka za trgovino in industrijo, Andrew Davies, valezijski minister za podjetništvo, inovacije in omrežja ter japonski veleposlanik v Veliki Britaniji, njegova ekscelenca, gospod Yoshiji Nogama.

Hein Van Gerwen, generalni direktor podjetja Toyota Manufacturing UK, je dodal: “Veseli smo, da se je naše proslave udeležil tudi finančni minister, ki je izjemno pozitivno ocenil sodelovanje naših delavcev. Auris predstavlja za Toyoto izjemno pomembno vozilo v Evropi. Verjamemo, da oblikuje nove standarde kakovosti, v izjemno konkurenčnem evropskem segmentu C. S tem, ko smo ta dogodek organizirali na zaključnem delu proizvodne linije, smo prikazali našo popolno zavezanost k vrhunski kakovosti, ki jo zagotavljamo vsakemu našemu kupcu.«

Proizvodnja modela Auris v Veliki Britaniji, predstavlja nadaljnji dokaz Toyotine zavezanosti k izdelavi vozil v bližini kupcev. Toyota je v Evropi investirala preko 6 milijard eurov, medtem, ko vsako leto porabi preko 5 milijard evrov pri evropskih dobaviteljih (od tega 2 milijarde eurov pri dobaviteljih v Združenem kraljestvu). V svoja proizvodna obrata v VB, ki zaposlujeta več kot 4.800 delavcev, je Toyota do danes investirala preko 1,75 milijarde GPB .

V letu 2006, so v proizvodnem obratu Brunaston izdelali 282.215 vozil, kar je bila tretja zaporedna rekordna leta proizvodnja. V proizvodnem obratu Deeside, so izdelali preko 435.000 enot v celoti sestavljenih motorjev in strojno izdelanih kompletov motorjev namenjenih izvozu v Toyotine proizvodne obrate po vsem svetu. Približno 85 odstotkov vozil se izvozi; 70 odstotkov teh je namenjeno celinski Evropi, približno 15 odstotkov pa 70 državam po svetu. 

Zasnovan v Toyotinem evropskem oblikovalskem in razvojnem centru, ED2, na jugu Francije, predstavlja Auris za Toyoto pot v prihodnost. Auris se bo pridružil izjemno uspešnima modeloma Yaris in Avensis ter pomagal Toyoti doseči spremenjen prodajni načrt za leto 2007– 1,22 milijona enot letno. Auris, zgrajen na novo razviti platformi, je na voljo s široko paleto motorjev in menjalnikov. Prodaja modela Auris v VB se je pričela 1. februarja, v ostalih evropskih državah pa se bo pričela med februarjem in aprilom.

Toyota namerava v Evropi prodati 150.000 Aurisov v letu 2007 in naknadno povečati prodajo na 200.000 enot letno.

 

Toyota Adria