Toyota je v Franciji izdelala že 200.000 hibridnih yarisov

Torek, 13 Oktober 2015

Številne znamke počasi uvajajo hibridna vozila, a Toyota se lahko pohvali že z milijoni izdelanih in prodanih. Tudi mali yaris pri tem prispeva vedno večji delež. Dvestotisočo toyoto yaris hybrid z oznako »Izdelano v Valenciennesu« so izdelali 5.oktobra. Hibridni yaris bele barve z okroglo številko in bogatim paketom dodatne opreme bo romal v roke francoskega kupca.

Iz proizvodnega obrata v Valenciennesu dnevno zapeljejo več kot 300 hibridnih yarisov. Proizvodnja hibridne izvedbe predstavlja skoraj 40 % skupne proizvodnje yarisa. Ob začetku proizvodnje hibridne različice, aprila 2012, je ta delež v tovarni na severu Francije znašal 25 %. Rastoče številke niso samo potrdilo uspeha Toyotine hibridne tehnologije, pač pa so tudi dokaz priljubljenosti modela Yaris.

Yaris je daleč najbolje prodajan Toyotin model v Evropi. Družba Toyota Motor Europe je v letu 2014 prodala 181.105 vozil Yaris, kar pomeni, da je vsak peti v Evropi prodan Toyotin avtomobil Yaris. Med temi vozili je tretjina hibridov (58.530).

Francija je na vrhu seznama največjih ciljnih trgov, saj tam prodajo 20 % izdelanih hibridnih Yarisov. Sledita Italija in Združeno kraljestvo s 16-odstotnima deležema.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper