Fisker karma premierno predstavljena v Monacu

Četrtek, 02 Junij 2011
Obiskovalci prestižne dirke Formule 1 za veliko nagrado Monaca, so med prvimi videli voziti novo luksuzno limuzino Fisker Karma. Po trasi, na kateri poteka dirka, se je s soustanoviteljem znamke Henrikom Fiskerjem popeljal monaški princ Albert II.



Hibridna fisker karma, ki jo sicer enako kot volta in ampero imenujejo “električni avtomobil s podaljšanim dosegom”, je po Monacu zapeljala nekaj krogov, kar je predstavljalo prvo dinamično predstavitev tega avta v Evropi. Fisker karma predstavlja filozofijo “odgovornega luksuza” in je edini ameriški luksuzni avtomobil, ki je namenjen globalnim trgom ter edini luksuzni avtomobil, ki že sedaj izpolnjuje bodoče ekološke norme.

Henrik Fisker je ob tej prilikikomentiral: “Projekt Fisker Karma ima pomembno navezo z Monacom. Princ Albert je bil eden izmed ljudi, ki so me vzpodbudili k ustvarjanju tega vozila. Ko sem ga srečal leta 2006 na Top Marques Show, je komentiral, da bi rad videl varčen luksuzni avtomobil in iz tega malega semena je vzklil koncept znamke Fisker Automotive ter naš fokus na luksuzne ekološke avtomobile, ki še vedno nudijo čisti vozni užitek.”