GAC Fiat na avtomobilskem salonu v Pekingu

Torek, 01 Maj 2012

GAC Fiat (GAC je kratica za družbo Guangzhou Automobile Company) na 12. mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu predstavlja široko paleto novosti. Predstavitev na salonu pomeni ključni mejnik v Fiatovem povratku na Kitajsko, saj GAC Fiat ne predstavlja le italijanskih modnih ikon - Fiata 500 'by Gucci', Fiata 500C in mestnega terenca Fiata Freemont – temveč tudi svojo prvo, povsem novo limuzino Fiat Viaggio, ki se bo v celoti proizvajal na Kitajskem.


Fiat viaggio
Uspešen debi Fiata Viaggio - novega modela, ki je rezultat globalnega povezovanja Fiat Group – pomeni uraden začetek poslovanja novega Fiatovega podjetja, ki bo znamki povrnil ugled na enem največjih svetovnih avtomobilskih trgov in odločno predstavlja strateške vizije GAC Fiat na kitajskem trgu. Fiat Viaggio je odlična interpretacija filozofije blagovne znamke “La Vita é Bella” in želi postati uspešen model, ki bo postavil nove standarde v ključnem segmentu na kitajskem trgu in presegel pričakovanja kitajskih kupcev.

Fiat 500 “Collezione”
Na 12. mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu se predstavlja tudi Fiat 500 “Collezione”, pod vodstvom nedavno lansiranega Fiata 500 '”by Gucci” in Fiata 500C. Fiat 500 '”by Gucci” je nastal iz sodelovanja med Fiatom in prestižno znamko Gucci in je bil na kitajskem trgu uradno predstavljen 19. aprila. Nevsakodnevno sodelovanje med italijanskima znamkama, ki ju zaznamuje prestiž in bogata zgodovina, simbolizira popolno mešanico legendarnega italijanskega sloga in brezhibne obrti. Fiat 500C je drugi novinec v paleti Fiat 500 “Collezione”, na Kitajsko prinaša sonce Mediteranske obale ter je kabriolet, ki simbolizira ljubezen in lepoto.

Fiat freemont
Fiatovo ponudbo na pekinškem salonu zaokrožuje Fiatov mestni terenec Fiat Freemont, ki je ob lansiranju na Kitajskem doživel zelo doberodziv. Kot prvo crossover SUV vozilo v Fiatovi paleti je na voljo s 7 sedeži. Njegova zasnova ustreza zahtevnim kupcem, ki združujejo družinsko uporabno vozilo z občutkom svobode ter hitrim tempom vsakdanjika.

Aleksander Praper