Generalni direktor Quattro GmbH bo postal predsednik upravnega odbora BMW M GmbH

Petek, 03 Oktober 2014

Zgodil se je prestop v vodstvu znamk, ki bijeta neizprosen boj za prevlado v nemškem "premium" trojčku. Francius van Meel (48), ki je bil nazadnje generalni direktor quattro GmbH, podružnice Audi AG, bo s 1. januarjem 2015 postal predsednik upravnega odbora BMW M GmbH. S tem bo nasledil dr. Friedricha Nitschkeja (59), ki se bo ob koncu letošnjega leta upokojil.

Francius van Meel je od leta 1996 zasedal različne vodstvene položaje na področju razvoja podvozja in projektov tehničnega krmiljenja vozil pri Audi AG, preden je leta 2012 postal generalni direktor quattro GmbH.
 
Dr. Friedrich Nitschke je v BMW Group delal skupno 36 let. Vse od pridružitve podjetju leta 1978 je zasedal vodstvene položaje na različnih področjih v podjetju, preden je postal direktor razvojne strategije, krmiljenja in testiranja. Od leta 2007 do 2011 je vodil razvoj vozil znamke MINI. Leta 2011 je postal predsednik upravnega odbora BMW M GmbH. Pod njegovim vodstvom je potekala ustanovitev skupine BMW M Performance Automobiles ter razvoj nove generacije BMW M3 in BMW M4.

 

Dr. Herbert Diess, član upravnega odbora za razvoj: »Položaj M GmbH na trgu v zgodovini znamke nikoli ni bil boljši, saj BMW M GmbH vztrajno podira prodajne rekorde. Friedrich Nitschke je opravil izjemno delo v zadnjih nekaj letih in ustvaril ključni prispevek k uspehu podjetja. Celoten upravni odbor BMW M GmbH se mu zahvaljuje.«
 

Aleksander Praper