Grande Punto Sticker Lab: laboratorij za nove kreativne ideje

Ponedeljek, 24 Marec 2008
“Grande Punto Sticker Lab” je nov spletni laboratorij, ki ga je razvil Fiat v sodelovanju z  ARC Leo Burnett in bo na svetovnem spletu deloval vse do 30. aprila. Uporabniki te spletne delavnice so vabljeni, da s  Fiatovim timom strokovnjakov sodelujejo pri snovanju idej in rešitev za nove personificirane dizajne za enega najbolj uspešnih Fiatovih modelov: Grande Punta.

Po projektu "500 wants you", blogu o Fiatu Bravo in po blogu o 78. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, je Fiat pripravil novo pobudo za sodelovanje preko svetovnega spleta. Uporabniki se lahko registrirajo na www.stickerlab.fiatpunto.it, nato pa pošljejo svoje izvirne kreativne predloge in ideje povezane z zunanjostjo Fiata Grande Punto.

Projekt je razdeljen na dve področji: ustvarjanje in galerijo nalepk (“Design your sticker”) ter ustvarjanje in  galerijo idej “Send in an idea”. Prvo področje je namenjeno vsem, ki bi želeli oblikovati svojo nalepko za Grande Punta. Kreativna ideja bo dodana v galerijo nalepk, kjer jo dobo lahko komentirali in ocenili ostali uporabniki. Deset najbolje ocenjenih se bo uvrstilo med finaliste.

Področje “Send in an idea” je namenjeno tistim, ki svoj osebni pogled na Grande Punto raje izražajo s smislu koncepta, risbe ali preprosto občutka. Namen je, da se obiskovalci umetniško izrazijo, pri tem pa lahko navdih jemljejo tudi pri pesmih, knjigah ali filmih. Omejitev ni.

Skupina strokovnjakov bo izbrala 6 predlogov (tri v vsaki kategoriji), njihovi avtorji pa bodo lahko sodelovali s skupino Fiatovih strokovnjakov in skupaj z njimi pretehtali možnost uresničitve idej v masovni proizvodnji.

Zmagovalca vsake od kategorij pa bosta prejela zlat ingot v vrednosti 5.000 EUR.



Avto Triglav