Hyundai i10 je zmagovalec AUTOBEST 2014

Nedelja, 15 December 2013

Člani neodvisne avtomobilistične žirije Autobest so i10 nove generacije podelili prestižno nagrado AUTOBEST 2014. To je že drugi Hyundaijev avtomobil, ki se ponaša z zmago, saj je leta 2012 ta laskavi naziv prejel model Elantra.

Predsednik Autobest je ob podelitvi nagrade z navdušenjem dejal: »Hyundai i10 nove generacije je zaslužen zmagovalec, saj ponuja potrošniku popoln paket; prostornost, kakovost in odlične vozne lastnosti.” Hyundai i10 je zmagal z 854 točkami, na drugo mesto se je z le štirimi točkami manj (850) uvrstil peugeot 2008, na tretje pa nissan note (726).

Nagrado »COMPANYBEST 2014« so podelili nemškemu združenju avtomobilske industrije VDA. Čeprav so doslej nagrado podeljevali avtomobilskim proizvajalcem, so združenje VDA označili za najbolj uspešno organizacijo, ki nemškim znamkam ni pomagala le na domačem trgu, temveč tudi v tujini.

SAFETYBEST 2014 je nagrada za varnost, ki so jo podelili Nissanu, za sistem Nissan Safety Shield, ki so ga uvedli z modelom Note. TECHNOBEST 2014 je pripadla Porscheju, za Active Rear Wheel Steering – aktivno krmiljenje zadnjih koles, ki so ga predstavili na modelu 911 Turbo. Ekipa Ukraine racing with Ferrari, ki je osvojila prvo mesto v Ferrari Challenge Europe in tudi v mednarodni tekmovalni seriji GT Sprint International.

Autobest je druga največja neodvisna avtomobilistična žirija v Evropi, ki podeljuje eno najprestižnejših avtomobilističnih nagrad. Člani žirije uporabljajo jasen glasovalni sistem in vozila ocenjujejo na podlagi 13 kriterijev, vključujoč obliko, ceno, servisno mrežo, dobavo rezervnih delov, uporabnost, tehnološko dognanost, vlaganje v razvoj, nova delovna mesta, ekologijo, … ter določijo zmagovalca.

Žirijo sestavljajo ugledni novinarji iz 15 držav Srednje in Vzhodne Evrope: Bolgarija Češka, Ciper, Hrvaška, Makedonija, Grčija, Madžarska, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška in Slovenija. Glavni namen te mednarodne žirije je izbor avtomobila, ki predstavlja za sodobnega kupca najboljši nakup.
 

Aleksander Praper