Hyundai v Ženevi

Četrtek, 24 Februar 2011
Hyundai bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil dva nova modela, ki sta namenjena prodaji v Evropi, kakor tudi najnovejše konceptno vozilo te znamke. Vsa tri vozila, ki smo jih nedavno že obširneje predstavili, bodo podpirala novi slogan znamke: “Novo razmišljanje, nove možnosti”.



Svetovno premiero bo v Ženevi doživel novi Hyundajev model D-segmenta, i40. Oblikovali in razvili so ga v nemškem Rüsselsheimu, evropski razvojni izpostavi te korejske znamke. Hyundai i40 ima namen znamko popeljati proti kupcem, ki iščejo cenovno dosegljiva vozila z občutkom “premium” kakovosti.

Hyundaju i40 se bo na razstavišču pridružil kupe Veloster, ki ruši idejo kupeja, saj ima uradno štiri vrata – ena na voznikovi strani, dvoje vrat na sovoznikovi in ena na zadku. Hyundai veloster predstavlja kombinacijo športnosti ob tehnologiji, ki omogoča nizko raven emisij.



Očem najbolj simpatičen pa bo Hyundajev koncept Curb, ki bi ga še nedavno poimenovali kar z značilnimi Hyundajevimi imeni konceptov HCD-12. Gre za kompakten mestni avtomobil, ki s svojim SUV videzom poudarja aktivni življenjski slog.

Precejšen poudarek razstavišča bo na ekologiji. Predstavljena bosta električna BlueOn in ix35 FCEV ter s tem povezan program Blue DriveTM