Hyundai je uvedel novo globalno luksuzno znamko Genesis

Petek, 06 November 2015

Hyundai je ime Gensis, ki so ga leta 2009 uvedli za označevanje velike limuzine, pretvoril v ime nove luksuzne avtomobilske znamke. Znamka Genesis bo z delovanjem pričela decembra, kupcem pa bo ponudila “na ljudi osredotočen luksuz” in individualizirano izkušnjo.

Pri Hyundaju pravijo, da bo Genesis ponujal novo definicijo luksuza za novo generacijo kupcev. Deloval bo kot samostojna znamka, vzporedno z znamko Hyundai, kar bo poudaril tudi z drugačnim dizajnom in logotipom, ki je preoblikovani logotip sedanjih modelov z imenom Genesis. Od sredine prihodnjega leta bo vodenje oblikovanja za znamko Genesis, poleg vodenja oblikovanja znamke Hyundai, prevzel Luc Donckerwolke, ki ga poznamo že iz znamk Audi, Bentley, Lamborghini, SEAT in Škoda.

Genesis napoveduje tekmo z najbolj uveljavljenimi luksuznimi znamkami, ki bodo do leta 2020 pridobile šest novih konkurentov s krilato značko. Ti se naj bi oddaljili od današnjega trenda tehnološke zasičenosti. Genesis bo stavil na atletsko eleganten videz, praktične inovacije za zadovoljevanje novih človeških potreb, prefinjene in uravnotežene zmogljivosti ter uporabnikom prijazno izkušnjo. Ta se naj bi pričela že pri samem nakupu avtomobila in kasneje nadaljevala med uporabo ter servisiranjem.

Avtomobili znamke Genesis bodo poimenovani s številkami in črkami – kot kombinacija črke G (genesis) in številk, 90, 80 ali 70 – odvisno od segmenta. Prodaja se bo sprva pričela na domačem korejskem trgu, nadaljevala na Kitajskem, v Severni Ameriki in Srednjem Vzhodu ter kasneje tudi v Evropi in drugih delih Azije.
 

Aleksander Praper