Hyundai i40 nagrajen za najboljšo zasnovo karoserije

Ponedeljek, 24 Oktober 2011
Hyundai je z modelom i40 uspel osvojiti prestižno priznanje Golden Award, za najboljšo zasnovo karoserije, na letošnji konferenci EuroCarBody, kar doslej ni uspelo še nobenem azijskem proizvajalcu. 500 vodilnih strokovnjakov avtomobilske branže je presodilo, da je konstrukcija tega novega Hyundajevega modela trenutno najbolj napredna.



Automotive Circle International, organizacija, ki jo sestavljajo najbolj pomembni avtomobilski dobavitelji in proizvajalci iz celega sveta, je na letošnji konferenci EuroCarBody gostila kar preko 500 delegatov, ki so hkrati tudi sestavljali žirijo. Konferenca, ki se je odvijala v bližini Frankfurta, je postregla s presenečenjem. Hyundai se je tokrat tekmovanja za najboljšo zasnovo karoserije udeležil prvič, a kljub temu osvojil najbolj pomembno nagrado. Žirija je hvalila celovito zasnovo, premišljeno rabo materialov in učinkovito proizvodnjo modela Hyundai i40. Z uporabo ultra trdih jekel in ojačanih spojev je karoserija modela i40 zelo toga in hkrati lahka, načrtovana pa je tako, da ob trku vpije veliko energije.

Hyundai i40 si je tako uspel pridobiti simpatije in nabrati 37,89 od maksimalno možnih 50 točk. Njegov najbližji zasledovalec je bil Audi A6, ki je osvojil 35,86 točke, sledil pa je še Mercedes B-razreda, s 34,66 točke. Preostale tekmece so prispevale znamke BMW, Ford, Mazda, Nissan, Opel, Land-Rover in Volkswagen.