Hyundai na vrhu Auto Bildove raziskave o kakovosti

Nedelja, 01 Avgust 2010

Po raziskavi vodilne nemške avtomobilistične revije Auto Bild je Hyundai osvojil 1. mesto v objavljenem poročilu »Qualitätsreport 2010« (Poročilo o kakovosti 2010). Ta dosežek si je Hyundai prislužil na podlagi obširne analize o zanesljivosti vozil, njihovi dolgoročni kakovosti in zadovoljstvom kupcev. Hyundai je tako prehitel največje rivale med avtomobilističnimi proizvajalci, Toyoto, BMW in Audi. 

Ocenjevanje je potekalo po sedmih različnih kriterijih z enako težo, vključevalo pa je tudi povratne informacije preko 9.000 lastnikov vozil, proizvajalčevo garancijo, število vpoklicev vozil in podatke nemškega poročila TÜV - Techniche Überwachung Verein (Združenje za tehnični nadzor), katerega baza obsega podatke o kar 7,5 milijonov pregledanih vozil.

Kakovost je in ostaja pri Hyundaiu na prvem mestu. Tako so že v preteklosti pod sloganom »True Quality Matters« (Šteje le resnična kakovost) razvili novo poslovno strategijo, ki omogoča Hyundaiu priti do želenega cilja; postati vodilna znamka v Evropi merjeno po zadovoljstvu kupcev do leta 2015. Skrb za zadovoljstvo kupcev je Hyundai v letošnjem letu dodatno podkrepil še s programom »Five Year Triple Care« (5-letno trojno jamstvo), ki vključuje 5 let garancije na izdelek brez omejitve prevoženih kilometrov, 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih letnih preventivnih pregledov vozila.

 

Hyundai Avto Trade d.o.o