Hyundai v 365 dneh naredil 4000 testnih krogov na Nürburgringu

Sobota, 11 Oktober 2014

Hyundai je proslavil leto dni obratovanja testnega centra, ki so ga postavili blizu svetovno znanega dirkališča Nürburgring. V teh 365 dneh jim je ena najtežjih stez že pomagala pri izboljševanju vozne dinamike avtomobilov, saj so z 20 testnimi avtomobili na “zelenem peklu"opravili 4000 testnih krogov, oziroma 80.000 kilometrov.

Najnovejši modeli, med katerimi je že novi i20, so na Nurburgringu opravljali obsežna testiranja, podatki pa so pomagali tako pri izboljšavi aktualnih modelov kot pri razvoju bodočih. Hyundajev “Pospešeni test vzdržljivosti” v zgolj enem tednu simulira celotno življenjsko dobo avtomobila! To vključuje tudi 110 krogov na Nürburgringu. Šest profesionalnih voznikov drug za drugim vozi avtomobil na 20,8 kilometra dolgi progi na meji njegovih zmogljivosti, pri čemer beležijo ključne parametere podvozja in krmilnega mehanizma.

Pri Hyundaju so izračunali, da so testiranja ponazorila približno 1,4 milijona kilometrov normalne uporabe avtomobila. Testne rezultate Hyundajev testni center Nurburgring nato deli s preostalimi Hyundajevimi razvojnimi centri po svetu, vključno z glavnim centrom v korejskem Namyangu in evropskim centrom v Rüsselsheimu. Hyundai je testni center postavil lani septembra in vanj vložil 6,6 milijona evrov.


Aleksander Praper