Hyundai začenja inovativno digitalizirano prodajo avtomobilov

Sobota, 08 November 2014

Hyundai in Rockar sta ta teden skupno predstavila prvo popolnoma digitalno izkušnjo nakupa avtomobila. Rockar Hyundai naj bi bil inovativen pristop k novodobnem nakupu avtomobilov kar preko spleta. Platformo za takšne nakupe so razvijali dve leti, klasične prodajalce pa so zamenjali s posebej izšolanimi “Rockar angeli”. Princip precej spominja na Audijev digitalni salon.

Bodoči kupci lahko doma ali v posebnem digitalnem salonu pridobijo vse potrebne informacije, si izberejo in naročijo avtomobil – brez potrebe, da bi se pogovarjali s komerkoli. Nova Hyundajeva ponudba bo vsebovala tako menjavo avtomobila, testne vožnje, opcije financiranja kot tudi servisne storitve – vse na voljo 7 dni v tednu. Nov avtomobil pa bo možno kupiti v zgolj petih minutah. Tudi cene so za vse kupce enake.

Nakupe je možno opraviti 24 ur na dan, vse dni v tednu na spletni strani www.rockar.com s pomočjo računalnika, tablice ali pametnega telefona. Spletni portal je podprt z dejansko digitalno prodajalno, ki se nahaja v okviru nakupovalnega središča Bluewater, ki letno pritegne kar 27 milijonov obiskovalcev! Povrh lahko kupci v času nakupa ali ogleda filma v nakupovalnem središču opravijo tudi servis. S tem naj bi kupcem omogočili maksimalno neobremenjujoče lastništvo avtomobila.

Mnenje uredništva: Nakup avtomobila je drugi najdražji nakup poleg nakupa stanovanja ali hiše. Prepustiti tako pomembno odločitev zgolj digitalni izkušnji, brez dejanske testne vožnje (ki jo sicer omogočajo), se zdi preveč prepuščeno naključju. Vsak lahko za sebe pomisli, če raje žrtvuje nekaj minut ali ur za nakup in preizkus avtomobila ali pač potem nekaj let uporablja vozilo, v katerem se ne počuti tako, kot si je (na daljavo) predstavljal.
 

Aleksander Praper

Galerija